Un cameraman afroamerican a fost ţinta unui incident la convenţia republicană de la Tampa

Autor: Ana Borlescu 30.08.2012

"CNN confirmă că a avut loc un incident în care a fost implicat un angajat în incinta Tampa Bay Times Forum", unde se desfăşoară până joi convenţia partidului republican.

"CNN a gestionat problema împreună cu responsabilii convenţiei şi nu va face alte comentarii", a adăugat postul.

Mai mulţi martori au asistat la scenă, conform CNN, iar serviciile de securitate i-au alungat imediat din Forum pe autorii faptelor.

Organizatorii convenţiei au confirmat incidentul târziu în cursul serii de marţi. "Doi participanţi au dat dovadă de un comportament deplorabil. Conduita lor este inacceptabilă şi de neiertat (...) şi nu va fi tolerată", au afirmat aceştia.

Cele două persoane nu au fost identificate.

Republicanii ar fi preferat să evite acest incident cu 10 săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, în timp ce candidatul lor Mitt Romney încearcă să îi mobilizeze în spatele candidaturii sale pe afroamericani, hispanici şi femei care îl preferă în mare parte pe Barack Obama.

Jurnalistul de televiziune şi radio David Shuster a fost primul care a raportat acest incident marţi seară.

"Participanţi la convenţia republicană au fost excluşi pentru că au aruncat cu alune într-un cameraman al CNN spunând «Aşa se hrănesc animalele»", a scris acesta pe contul său de Twitter.

Mitt Romney trebuie să accepte joi, în cadrul discursului de încheiere a convenţiei, învestitura partidului său pentru a îl înfrunta pe preşedintele în exerciţiu Barack Obama la alegerile prezidenţiale de la 6 noiembrie.