Profesii

11.000 de români s-au angajat în ultimii 5 ani în centre de outsourcing

11.000 de români s-au angajat în ultimii 5 ani în centre de outsourcing

Autor: Adelina Mihai

30.10.2012, 00:07 2244

Industria locală a serviciilor de externalizare a angajat peste 11.000 de angajaţi din 2008 până în prezent, numărul total de salariaţi din acest sector depăşind 30.000 de persoane, însă companiile nu au beneficiat de un cadru legislativ care să le permită să îşi dezvolte şi mai mult afacerile.

De aceea, marii jucători de pe această piaţă - HP, Wipro, Genpact, Oracle, Microsoft sau WNS - au fondat o asociaţie care să le deservească interesele.
"Am înfiinţat această asociaţie pentru că ne dorim ca industria noastră să fie mai bine reprezentată şi mai bine definită. Nu avem un cod CAEN, suntem nevoiţi să ne înregistrăm companiile sub alte denumiri, cum ar fi cele de servicii IT. Deşi legislaţia muncii s-a modificat, Codul muncii nu s-a aliniat cerinţelor noastre, cu toate că avem o industrie în care cel mai valoros activ este reprezentat de oameni", a spus Vivek Bakshi, executivul indian care conduce operaţiunile locale şi cele din Europa ale furnizorului de servicii de tip BPO Wipro, cu 1.000 de angajaţi în Bucureşti şi în Timişoara.
Wipro este una dintre primele companii membre ale Asociaţiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL).
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO