• Leu / EUR4.8922
  • Leu / GBP5.5612
  • Leu / USD4.4928
Profesii

7 moduri în care se pot naşte ideile geniale

7 moduri în care se pot naşte ideile geniale

Autor: Octavian Calei

23.08.2013, 14:08 2158

Ideile „măreţe” apar în momente surprinzătoare de inspiraţie şi sunt cele care ţin micile companii pe linia de plutire, scrie Business Insider.

Cea mai mare provocare pentru a avea idei geniale este ieşirea din tiparele convenţionale de gândire.

Iată şapte ponturi pentru a putea avea o minte deschisă şi pentru a stimula naşterea de idei care fac diferenţa.

1. Observă cu atenţie

Ideile geniale nu se nasc într-un vid. Trebuie să îţi înveţi creierul să gândească în moduri noi şi creative. Puteţi face lucrul acesta cu ocazia unei simple plimbări într-o zonă aglomerată a oraşului, uitându-vă cu atenţie la oameni şi observând detaliile.

2. Socializează cu persoane străine

Dacă umbli numai cu aceeaşi prieteni şi colegi tot timpul poţi intra într-o rutină a gândirii. Profitaţi de ocaziile de a sta de vorbă cu persoane noi, care nu vă cunosc tiparele de gândire şi trecutul, acceptând astfel provocarea de a vă revizui ideile. Noile perspective vă vor ajuta să scoateţi la suprafaţă o gândire nouă.

3. Citeşte mai multe cărţi

Literatura este excelentă pentru crearea de noi reflecţii şi stimulează ideile „măreţe”. Chiar dacă nu aveţi timp pentru un roman, mergeţi într-o librărie şi petreceţi o oră citind printre rânduri. Veţi găsi mult material stimulativ.

4. Navigaţi pe Internet la întâmplare

Google este bun atunci când ştii ce cauţi, însă cea mai bună modalitate de a găsi noi idei este atunci când înveţi spontan. Foloseşte butonul din Google „I’m feeling lucky” (Mă simt norocos – n.red.) şi alege referinţele cele mai obscure şi ciudate.

5. Ţine un jurnal

Dacă nu ţii un jurnal, ar fi bine să începi de azi. Dacă ai deja unul, fă-ţi obiceiul de a încheia fiecare zi cu câte o rubrică numită „noua mea idee pentru astăzi”.

6. Meditează

Este dificil să vii cu idei noi atunci când mintea îţi este năpădită de îngrijorările şi frământările de zi cu zi. Ai nevoie de linişte. Meditaţia te va ajuta să îţi goleşti mintea de problemele zilnice şi de stres. Rezervă-ţi o sesiune de două ore de meditaţie în fiecare săptămână şi vei descoperi cum ideile vor curge.

7. Fă exerciţii

Exerciţiile simple pot ajuta creierul să lucreze concentrat şi să dea idei foarte bune. Un astfel de exerciţiu ar presupune ca împreună cu un partener să găsiţi în 10 minute 42 de idei pentru a rezolva o problemă. Când veţi face bilanţul, veţi găsi pe listă 2 sau 3 idei geniale.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8922
Diferență: 0,131
Ieri: 4.8858
Azi: 4.4928
Diferență: 0,279
Ieri: 4.4803
Azi: 5.5612
Diferență: 0,1657
Ieri: 5.5520
Azi: 4.8793
Diferență: 0,0123
Ieri: 4.8787