Profesii

850 de concurenti pentru manageri de spital

20.06.2006, 20:17 23

Cursurile Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar (SNSPMS), care urmaresc formarea de manageri de spital si la care s-au inscris peste 850 de persoane, au fost inaugurate ieri in prezenta ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu.
El a spus ca acest curs reprezinta doar "abc-ul manageriatului de spital". Cei care trec de examenele finale si devin manageri de spital vor urma un alt curs, de perfectionare, cu durata de minimum sase luni, a adaugat ministrul.
Nicolaescu a precizat ca managerii de spital care nu vor dovedi performante in primul an de activitate, vor fi inlaturati de la conducerea spitalelor.
"De dumneavoastra depinde calitatea sistemului de sanatate. Sper ca in doi - trei ani de zile, sistemul de sanatate publica sa aiba numai manageri", a precizat Nicolaescu.
Formarea unor manageri competenti care sa preia si sa rezolve problemele financiar-administrative ale unui spital reprezinta unul dintre principalele obiective pe baza caruia s-a gandit reforma in Sanatate, a spus ministrul.
Eugen Nicolaescu a reamintit dorinta sa de a avea servicii spitalicesti de calitate, care sa corespunda asteptarilor pacientilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO