Profesii

Adecco a recrutat-o pe Gabi Szabo ca să gestioneze proiectele de responsabilitate socială

Adecco a recrutat-o pe Gabi Szabo ca să gestioneze...

Autor: Adelina Mihai

29.01.2016, 14:23 2881

Adecco România, cea mai mare companie de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar de pe plan local, a recrutat-o pe fosta campioană olimpică Gabriela Szabo (40 de ani) pentru funcţia de CSR & Public Affairs Manager.

Din noua funcţie, sportiva va coordona programele de responsabilitate socială ale Adecco, printre care identificarea oportunităţilor de carieră în cazul tinerilor, susţinerea tinerelor talente din lumea sportului şi integrarea foştilor sportivi în piaţa muncii. În România, programele de Corporate Social Responsibility (CSR) ale Adecco se adresează şi categoriilor vulnerabile aflate în afara pieţei muncii sau la început de carieră.

Printre cele mai importante performanţe din cariera Gabrielei Szabo se numără titlul de campioană olimpică la Sydney, în 2000, în proba de 5.000 de metri, medalia de argint la 1.500 de metri la JO de la Atlanta (1996) şi de bronz la Sydney, cele trei medalii de aur de la Campionatele Mondiale în aer liber, la Atena (1997 - 5.000 de metri), Sevilla (1999 - 5.000 de metri) şi Edmonton (2001 - 1.500 de metri), patru prime poziţii la Campionatele Mondiale de sală şi un titlu de campioană europeană în sală, la Gent (2000 - la 3.000 de metri), potrivit Mediafax. Ea a fost desemnată, în 1999, cea mai bună atletă a lumii şi cea mai bună sportivă a Europei.

Totdată, Gabi Szabo a fost şi ministru al Tineretului şi Sportului în Guvernul Ponta începând din 2014 până la finalul anului trecut.

Grupul Adecco, care are sediul central în Zurich, Elveţia, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 69 de milioane de euro în România şi are circa 8.000 de angajaţi în regim temporar închiriaţi către companiile din România. Principalii competitori ai companiei sunt companii precum Lugera, Manpower, APT, Humangest sau Gi Group.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO