Profesii

Adela Bâra, prof. univ. ASE Bucureşti: Implicarea într-o echipă de cercetare este o componentă importantă a dezvoltări unui tânăr student sau absolvent

ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”

Adela Bâra, prof. univ. ASE Bucureşti: Implicarea...

Autor: Alex Ciutacu

25.01.2022, 22:57 152

Implicarea într-o echipă de cercetare este importantă în dezvoltarea unui tânăr din învăţământul universitar, în contextul în care îi deschide oportunităţi şi orizonturi internaţionale, a explicat Adela Bâra, profesor universitar în cadrul ASE Bucureşti, în conferinţa ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”.

„Aş evidenţia că o componentă importantă a dezvoltării unui tânăr student chiar şi absolvent sau participant la cursurile de masterat sau doctorat de a se implica într-o echipă de cercetare, de a vedea anumite oportunităţi pe care această zonă le aduce şi deschiderea internaţională pe care ar putea să o aibă, nu neapărat să plece în afară – pentru că mulţi tineri termină studiile şi pleacă peste hotare – ci de a implementa în România o serie de proiecte de cercetare în care să valorifice ceea ce au învăţat şi ceea ce au experimentat în timpul facultăţii”.

Ea a subliniat că studenţii de la ASE Bucureşti caută să fie implicaţi în proiecte reale, chiar şi de mici dimensiuni, şi nu doar în proiecte industriale, cu mediul de afaceri.

Totodată, Adela Bâra a discutat despre oportunitatea pe care o oferă combinatul Liberty Galaţi în dezvoltarea tinerilor, inclusiv pentru cei care nu au studiat la facultăţi tehnice.

„Galaţiul nu ar fi atractiv (n.r: pentru un tânăr) pentru că este un oraş cu faleză interesantă, ci mai ales pentru dezvoltarea şi pentru oportunitatea pe care o oferă Galaţiul, combinatul, aşa cum îl ştim din copilărie, de a implica tinerii, chiar şi absolvenţii de facultăţi non-tehnice cum este ASE Bucureşti pe partea administrativă, de business, zona financiară, de ce nu pe modele cibernetice sau zona de ICT sau statistică. Oferă aceste oportunităţi de a se implica în proiecte reale şi foarte bine deschise şi cu vizibilitate internaţională”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO