Profesii

Adevărata dramă din piaţa muncii: Peste 2 milioane de români sunt plătiţi cu salariul minim pe economie

Adevărata dramă din piaţa muncii: Peste 2 milioane de...
26.10.2018, 20:19 189

♦ Creşterea salariului minim este mai mult o măsură antievaziune decât una socială.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat ieri că majorarea salariului minim de la 1.900 de lei la 2.080 de lei brut lunar se va aplica de la 1 decembrie 2018 sau de la 1 ianuarie 2019, nu mai devreme.

În condiţiile în care 2,1 milioane de angajaţi din totalul celor 3,5 milioane de angajaţi din mediul privat, sunt plătiţi cu salariul minim pe economie în acte, măsura creşterii salariului minim este una antievaziune fiscală, nu una socială.

„Faptul că 60% dintre angajaţii din privat primesc salariul minim pe economie în prezent arată că această majorare a salariului minim este o măsură foarte bună“, a explicat Costel Gîlcă, avocat specializat în dreptul muncii.

Cu un salariu minim actual de 250 de euro net, România se află pe penultimul loc din UE la acest indicator, după Bulgaria.

„Exodul românilor în alte state europene trebuie stopat, iar acest lucru se poate face prin creşterea salariilor. Ţările Uniunii Europene au tot interesul ca România să rămână un stat cu salarii mici, pentru că avem angajaţi bine educaţi, muncitori, creştini, crescuţi cu valorile morale europene şi care reprezintă, pentru ele, o forţă de muncă proaspătă şi <gratuită>“, a mai spus Costel Gîlcă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO