Profesii

Adina Florea, propunerea iniţială pentru înlocuirea Laurei Kovesi la şefia DNA, a fost numită procuror-şef adjunct al Secţiei de anchetare a magistraţilor

Adina Florea, propunerea iniţială pentru înlocuirea...

Autor: Mihaela Gidei

23.10.2018, 13:41 150

Adina Florea a fost numită, marÅ£i, procuror-ÅŸef adjunct al SecÅ£iei de investigare a magistraÅ£ilor de către conducerea CSM. actele de numire fiind înaintate de către instituÅ£ie către Parchetul General. Florea a fost propusă ÅŸi la ÅŸefia DNA de către ministrul JustiÅ£iei. 

Procurorul-şef al Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, Florena Strechi, a propus ca Adina Florea să fie promovată în funcţia de procuror-şef adjunct al acestei structuri, iar CSM a admis cererea, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Consiliului. Iniţial, Florea a deţinut un post de procuror pe funcţie de execuţie.

Secţia de anchetare a infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General devine operaţională începând de marţi. La această secţie va lucra Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru şefia DNA, în calitate de procuror pe funcţie de execuţie.

Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei la conducerea DNA, a declarat la momentul interviului pentru această poziţie, că înscrierea pentru un post de procuror de execuţie în Secţia de anchetă a magistraţilor nu este o variantă de rezervă, reiterând ideea potrivit căreia, dacă va fi acceptată de Klaus Iohannis la DNA, va merge acolo.

Procurorul-şef al Secţiei este Florena Strechi, de la Parchetul General. De asemenea, pe funcţii de execuţie vor lucra şi procurorii Codruţa Chindea (de la Braşov), Sorin Iasinovschi (de la Suceava) şi Magdalena Olteanu (de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO