Profesii

Adrian Benţa, consultant fiscal: Măsurile economice ale guvenului sunt puţin peste zero. Prin şomaj tehnic angajaţii vor primi 55% din salariul de bază

Adrian Benţa, consultant fiscal: Măsurile economice ale...

Autor: Răzvan Botea

23.03.2020, 15:26 86

Consultantul fiscal Adrian Benţa spune că măsurile economice adoptate de guvern sunt insuficiente, chiar dacă vor ajuta într-o oarecare măsură. Principala problemă se pune peste câteva luni, când angajaţii care vor fi fost în şomaj tehnic s-ar putea să nu aibă unde să lucreze.

„Să zicem că sunt puţin peste zero, sunt absolut insuficente. Problema pe care o văd eu este ce se întâmplă peste o luna şi ceva sau peste două luni. Bun, am băgat oamenii în şomaj tehnic, ce se întâmplă după această perioada? Au oamenii unde să se mai întoarcă? Mai există acele firme? Modul in care luăm decizii acum va determina dacă vom avea sau nu angajatori”, a spus Adrian Benţa.

El explică pentru ZF că şomajul tehnic propus de guvern, care presupune plata a 75% din salariul brut de bază, va însemna „în mâna” angajatului 55%, deoarece acesta este supus impozitării.

„A doua problemă este cum trec persoanele fizice prin această criză. Indemnizaţiile de la şomaj vor veni de la stat şi sunt mici, pentru că sunt supuse impozitului. În mâna salariatului va ajunge circa 55%. Sunt foarte multe cazuri în care această indemnizaţie nu le va ajunge pentru viaţa de zi cu zi.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO