Profesii

Afacerea din România în care lucrează peste 50.000 de angajaţi: unii dintre ei au salarii comparabile cu directorii de bancă

Afacerea din România în care lucrează peste 50.000 de angajaţi: unii dintre ei au salarii comparabile cu directorii de bancă

Autor: Anca Barbulescu

11.02.2013, 11:32 46627

Cea mai mare companie din România nu este înregistrată la Registrul Comerţului. Are peste 50.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de aproximativ 15 milioane de dolari, scrie revista Business Magazin.

Este vorba despre freelancerii care lucrează pe internet, din propria sufragerie sau din vreo cafenea, pentru companii din toate colţurile lumii. Pentru unii dintre ei, proiectele obţinute prin intermediul marilor platforme mondiale de freelancing precum Elance, freelancer sau oDesk se traduc într-un salariu comparabil cu al unui executiv de multinaţională, de câteva zeci de mii de dolari anual.

Tudor Maier şi-a construit o carieră la care mulţi angajaţi de multinaţională nici măcar nu visează. Nu depinde de nimeni în meseria lui, nu ştie ce înseamnă să ai un şef, îşi organizează timpul după bunul-plac fără să se spetească muncind şi, cel mai important dintre toate, câştigă suficient cât să ducă un trai mai mult decât decent, fără grija zilei de mâine. Tânărul în vârstă de 32 de ani este freelancer, liber-profesionist pe internet, dacă vreţi, şi încă unul dintre cel mai bine plătiţi din România, cu un salariu care se poate compara chiar cu unul de executiv - câteva zeci bune de mii de dolari pe an.

"Niciun job din România, oricât de bine plătit ar fi, nu m-ar putea determina acum să renunţ la statutul de freelancer şi să devin angajat", spune Maier. Ce-i drept, aşa este obişnuit, pentru că a fost dintotdeauna antreprenor.

 

Citiţi mai mult despre tinerii freelanceri care câştigă cât un CEO pe www.businessmagazin.ro

AFACERI DE LA ZERO