Profesii

Al doilea cel mai mare angajator din Botoşani trimite la export costume de 37 de milioane de euro

Al doilea cel mai mare angajator din Botoşani trimite la...

Autor: Cristina Roşca

08.07.2014, 00:04 521
Producătorul de costume Formens din Bo­to­şani a ajuns la finalul anului trecut la afaceri de 37,6 mil. euro, cu 16% peste nivelul din 2012 şi de aproape 2,5 ori mai mari decât în 2008, ultimul an de boom economic.

În criză compania şi-a majorat an de an cifra de afaceri şi a angajat peste 150 de persoane, ajungând la un total de aproape 700 de salariaţi în fabrica din Botoşani, cifră ce poziţionează producătorul pe locul doi în topul celor mai mari angajatori din judeţ, după Spitalul Judeţean de Urgenţă. Compania deţine un punct de lucru şi la Dorohoi, în apropiere de Botoşani, iar aici lucrează alţi 200 de oameni.

De altfel, în judeţul Botoşani din nordul ţării, unul dintre cele mai sărace din România, nouă dintre cei mai mari 20 de angajatori sunt din industria textilă. Companiile au ales acest judeţ amplasat în apropiere de Ucraina şi Republica Moldova pentru că salariul mediu este de 1.200 de lei, cu o treime sub media naţională.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO