Profesii

Alegeri 2024. Cine este Nicu Ştefănuţă, independentul care a obţinut un mandat de europarlamentar

Alegeri 2024. Cine este Nicu Ştefănuţă, independentul...

Autor: Ramona Cornea

13.06.2024, 09:30 723

Nicu Ştefănuţă are 42 de ani, este originar din Sibiu, licenţiat în economie şi cu studii postuniversitare în ştiinţe politice şi diplomaţie  La începutul carierei a fost ataşat diplomatic în cadrul Ministerul Afacerilor Externe, iar apoi a fost asistent în parlamentarului european Monica Iacob Ridzi. A intrat în USR în 2017, a intrat în Parlamentul European susţinut de partid în 2019, iar în 2023 a părăsit USR.

Nicu Ştefănuţă a câştigat un mandat de europarlamentar, după ce la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie a candidat independent. Potrivit rezultatelor provizorii trans­mise de Biroul Electoral Central luni seară, Ştefănuţă a obţinut 3,05% la alegerile europarlamentare şi a trecut pragul necesar pentru un nou mandat în Parlamentul European.

Nicu Ştefănuţă este la al doilea mandat de europarlamentar, a intrat în Parlamentul European în 2019, susţinut de USR.  În 2006 şi-a început cariera ca ataşat diplomatic în cadrul Ministerul Afacerilor Externe, iar apoi a fost asistent al europarla­mentarei Monica Iacob Ridzi.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro