Profesii

Alina Culcea, şefa Amgen România, este noul Preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente

Alina Culcea, şefa Amgen România, este noul Preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente

Alina Culcea, director general al companiei Amgen România

Autor: Cristina Bellu

03.12.2019, 12:08 169

Alina Culcea, director general al companiei Amgen România, este noul Preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), organizaţie care reuneşte mai mulţi jucători importanţi din piaţa farmaceutică locală.

Numirea vine în contextul tranziţiei actualului preşedinte al asociaţiei, Christian Rodseth, din poziţia de managing director al Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson România, într-o poziţie globală în cadrul aceleiaşi companii.

,,Vom continua să dezvoltăm şi să propunem soluţii pentru un acces continuu al pacienţilor la medicamente innovatoare  şi la servicii medicale la standarde europene. Un pacient informat, care este diagnosticat la timp şi care primeşte tratamentul de care are nevoie, la momentul oportun, are toate şansele să rămână o persoană activă în societate, independentă, beneficiind de o calitate bună a vieţii”, spune Alina Culcea.

Ea a deţinut poziţia de vicepreşedinte în cadrul ARPIM începând din februarie 2019 şi este membră a boardului încă din anul 2016.
Cu o experienţă de peste 19 ani în industria farmaceutică, Alina Culcea este absolventă a Facultăţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. A deţinut poziţii-cheie în companii precum Novartis, Pfizer, Actavis sau GlaxoSmithKline. Din februarie 2018 deţine poziţia de director general al Amgen România, companie americană ce a intrat pe piaţa locală în 2010 cu un birou în Capitală şi care vinde medica­mente pe reţetă pentru afecţiuni oncologice.

Din conducerea ARPIM, alături de Alina Culcea, mai fac parte Attila Fejer, Director General Eli Lilly România, ales Vicepreşedinte în cadrul adunării generale desfăşurate la finalul lunii noiembrie, şi Serge Nicollerat, Director General Servier România, care îşi păstrează poziţia de Vicepreşedinte ocupată şi până în prezent.

,,Pentru perioada următoare avem trei obiective majore: să rămânem un partener de încredere pentru autorităţi şi factori de decizie, pentru a reduce împreună decalajele din Sănătatea României, să contribuim cu date relevante în sănătate şi specific în zona de acces la medicamente, care să poată fi o bază solidă pentru decizii în beneficiul pacienţilor din România. Totodată, ne dorim să rămânem aproape de Asociaţiile de Pacienţi şi de mass-media, să înţelegem mai bine nevoile pacienţilor români, contribuind astfel  la educaţia în domeniul Sănătăţii”, concluzionează Alina Culcea.

În boardul  ARPIM  a mai fost ales şi reprezentantul companiei AbbVie România, Jorge Ruiz Benecke, Director General. Reprezentanţii companiilor Roche România – Martine Draullette, Director General, Novo Nordisk România – Cecilia Radu, Director General şi Merck Sharp and Dohme – Nicholas Renard, Director General îşi păstrează poziţia de membri ai board-ului, ocupată în acest mandat, iar Dan Zaharescu rămâne în conducerea asociaţiei, în calitate de Director Executiv.
 

AFACERI DE LA ZERO