Profesii

Alro înfiinţează prima clasă de învăţământ profesional dual şi oferă pentru fiecare elev o bursă lunară de 200 de lei

Alro înfiinţează prima clasă de învăţământ...

Autor: Cristina Bellu

14.12.2017, 15:08 334

Producătorul de aluminiu Alro Slatina face un pas important în formarea de noi specialişti şi înfiinţează prima clasă de învăţământ profesional dual, care urmează să califice 27 de elevi în meseria de mecanic utilaje şi instalaţii în industrie, pe parcursul a trei ani.

Compania va asigura stagiul profesional şi va oferi o bursă lunară de 200 de lei pentru fiecare elev pe perioada desfăşurării stagiului de pregătire.

„Alro are o strategie de dezvoltare pe termen lung, care vizează creşterea producţiei şi diversificarea gamei de produse. La baza acestei strategii sunt oamenii, specialiştii care pot implementa planurile noastre de extindere şi de intrare pe noi pieţe, iar pentru aceasta investim în formarea de noi angajaţi, în pregătirea viitoarelor generaţii de aluminişti.”, spune Gheorghe Dobra, Director General al Alro.

Proiectul este iniţiat în colaborare cu Colegiul Tehnic Metalurgic din Slatina şi urmează să fie continuat şi în anul şcolar viitor pentru specializările de electrician şi mecanic utilaje şi instalaţii în industrie.

“Suntem încrezători că programul de învăţământ dual va fi un succes şi de aceea dorim să îl extindem anul viitor cu încă o clasă, cu o specializare nouă, tot în colaborare cu Colegiul Tehnic Metalurgic”, completează Dobra.

Compania se implică în mod tradiţional în formarea profesională a viitorilor angajaţi, Alro având parteneriate cu unităţi de învăţământ liceal, postliceal şi universitar (Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea din Craiova etc.) pentru facilitarea stagiilor de practică a elevilor şi studenţilor, realizarea de lucrări de sfârşit de an, licenţă, masterat, doctorat, sau pe diverse teme de cercetare în domeniu sau pentru organizarea unor clase de pregătire practică prin şcoala profesională, în meserii de interes pentru Alro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO