Profesii

ANAF-ul a aplicat sancţiuni de 2,6 milioane lei în centrele comerciale din Capitală

ANAF-ul a aplicat sancţiuni de 2,6 milioane lei în...

Autor: Dan Straut, Mediafax

10.04.2018, 17:08 248

„În contextul intensificării activităţii de comerţ din centrele comerciale din judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti, în perioada 28 martie - 4 aprilie 2018, inspectori antifraudă din cadrul Direcţiei generale antifraudă fiscală au efectuat acţiuni de control în cadrul cărora au fost verificaţi 107 contribuabili, fiind aplicate amenzi contravenţionale în sumă totală de 1,56 milioane de lei şi au fost confiscate sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri a căror provenienţă nu a fost justificată, în valoare totală de 241.958 de lei”, se arată în comunicat.

De asemenea, în cursul zilei de 4 aprilie, 77 de inspectori antifraudă au desfăşurat o amplă acţiune de control în complexul comercial „Europa”. Acţiunea de control a beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Române pe toată perioada desfăşurării. În cadrul acestei acţiuni „au fost verificaţi 45 de contribuabili, au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 586.000 de lei şi s-a dispus confiscarea unor sume (numerar) şi bunuri a căror provenienţă nu a fost justificată în valoare totală de 295.300 de lei”, a mai anunţat instituţia de control.

Acţiunile de control au la bază „analize de risc efectuate la nivelul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi vor continua şi în perioada următoare în toate zonele în care a fost evaluat un risc ridicat de neconformare”, se mai menţionează în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO