Profesii

Analiză ZF. Cei mai mari 10 angajatori din industria alimentară şi a băuturilor au împreună 17.000 de salariaţi, 10% din angajaţii din sector

Pe locul secund în topul celor mai mari angajatori din industria alimentară se află Vel Pitar

Pe locul secund în topul celor mai mari angajatori din industria alimentară se află Vel Pitar

Autor: Mădălina Dediu Panaete

03.12.2019, 08:50 415

În total, în industria alimentară şi a băuturilor, un sector de 10 miliarde de euro anual, lucrează circa 180.000 de oameni.

Cei mai mari zece angajatori din industria alimentară şi a băuturilor au avut în 2018 împreună peste 17.000 de angajaţi, în creştere cu mai bine de 1.300 de oameni faţă de 2008, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de pe listafirme.ro şi ale Registrului Comerţului. Astfel, primele zece companii ca număr de angajaţi au împreună aproape 10% din numărul de salariaţi de la nivelul industriei, unde lucreză aproape 180.000 de oameni.

Cel mai mare angajator din industria alimentară este Unicarm, companie prezentă în mai multe domenii de ac­ti­vi­tate precum industria cărnii, a lactatelor, a panificaţiei, dar şi retail. Unicarm a avut anul trecut peste 2.800 de an­ga­jaţi, aproape dublu faţă de anul 2008. Compania, cu afa­ceri de 664 mil. lei (143 mil. euro), controlată de antre­pre­no­rul Vasile Lucuţ, deţine şi circa 100 de magazine în nordul ţării.

Pe locul secund în topul celor mai mari angajatori din industria alimentară se află Vel Pitar, liderul pieţei de panificaţie. Podiumul este completat de Romaqua Group, producătorul Borsec şi Albacher, care îşi consolidează astfel poziţia de cel mai mare angajator din sectorul băuturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO