• Leu / EUR4.9461
  • Leu / GBP5.7088
  • Leu / USD4.7286
Profesii

Anca Maniţiu, CFO, Impetum Group: În IMM-uri barierele pentru digitalizare sunt mai mult de ordin uman. Competenţele digitale scăzute cu forţa de muncă sunt principalele probleme

Deloitte/ZF CFO Summit 2022

Anca Maniţiu, CFO, Impetum Group: În IMM-uri barierele pentru digitalizare sunt mai mult de ordin uman. Competenţele digitale scăzute cu forţa de muncă sunt principalele probleme

Autor: Răzvan Botea

19.04.2022, 17:25 68

Anca Maniţiu, CFO, Impetum Group, a spus, la CFO Summit 2022, că În IMM-uri barierele pentru digitalizare sunt mai mult de ordin uman şi competenţele digitale scăzute cu forţa de muncă sunt principalele probleme.

„În IMM-uri barierele sunt mai mult de ordin uman. Competenţele digitale scăzute cu forţa de muncă sunt principalele probleme. Să ne uităm însă doar la manageri. Şi aceştia, mulţi dintre ei, au competenţe scăzute. Atunci cum ar putea ca un astfel de manager să implementeze în compania sa o digitalizare reală a organizaţiei.”

Deloitte România, în parteneriat cu Ziarul Financiar, a organizat marţi, 19 aprilie, a treia ediţie a CFO Summit, un eveniment dedicat specialiştilor din departamentele financiare ale companiilor.

Ce a mai spus Anca Maniţiu la Deloitte CFO Summit:

Specialiştii IT sunt foarte scumpi, pe de-o parte, şi de pe altă parte nu prea sunt disponibili pentru zona IMM-urilor. Mai este vorba şi de lipsa de finanţare pentru programe de digitalizare, la care se adaugă consultanţă.

Sunt sectoare care sunt avantajate de criza actuală. Agricultura este un sector privilegiat şi construcţiile şi materialele de construcţii au înregistrat creşteri. Principala mea îngrijorare este legată de lipsa unor fonduri. Noi ne uităm la oportunităţi şi pe mine m-ar îngrijora să nu am capital în care să investesc în companii pe care le văd sustenabile sau să nu pot susţine companiile în care deja am investit.

Industria investiţiilor nu este una uşoară. Nu avem bănci de investiţii în România, trebuie să apelăm la bănci din afara. Noi avem capital privat, dar pentru a creşte ai nevoie şi de capital instituţional.

Noi investim pe termen mediu şi lung. Prin urmare, o criză de un an, doi ani, va afecta companiile, sigur, dar nu la nivel fundamental fondurile. Atunci, dacă reuşim să facem faţă acestei crize pe termen scurt, credem că în asta stă soluţia.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9461
Diferență: 0,0142
Ieri: 4.9454
Azi: 4.7286
Diferență: -0,291
Ieri: 4.7424
Azi: 5.7088
Diferență: -0,7597
Ieri: 5.7525
Azi: 4.9311
Diferență: -0,3133
Ieri: 4.9466