Profesii

Andra Antonescu, chief HR, Cegeka: O abordare tranzacţională, o atitudine superior-subordonat nu este o reţetă de succes

ZF HR Trends 2019

Andra Antonescu, chief HR, Cegeka: O abordare...

Autor: Alex Ciutacu

25.03.2019, 11:32 477

Relaţiile şi mecanismele la locul de muncă sunt într-o continuă schimbare, iar abordarea cea veche de tip superior-subordonat nu mai poate fi o reţetă de succes, crede Andra Antonescu, chief human resource officer, Cegeka, companie belgiană specializată în furnizare de soluţii software şi infrastructură IT.

„Dacă vorbim de o abordare tranzacţională, o atitudine superior-subordonat, nu este o reţetă de succes. Cred că este valabil în toate industriile, nu doar în IT”, subliniază  Andra Antonescu în cadrul evenimentului ZF HR Trends 2019.

Ce a mai declarat în cadrul evenimentului:

  • Avem 530 de angajaţi şi vrem să ajungem la 1.000 în următorii 5 ani
  • Este importantă interacţiunea angajaţilor cu managerii. Nivelul de încredere, trebuie să fie o relaţie de comunicare transparentă şi deschise. Tinerii doresc mentori, nu directori manageri sau superiori, şi doresc oameni de la care să înveţe, cu expertiză, cu experienţă tehnică şi cu care să comunice foarte transparent care le sunt aşteptările.
  • Noi suntem deschişi să customizăm pentru angajaţi. Dacă un om are nevoie de o perioadă de lucru de acasă pentru lucruri care ţine de zona personală, suntem foarte deschişi să mergem în conversaţii one-to-one, ţinând cont de modelul de business.
  • Trebuie să customizăm pentru că sunt segemente diferite la noi. În infrastructură ai livrabile foarte tangibile, ai zona de software unde oamenii scriu cod, au nevoie de timp, creaţie, gândire şi spaţiu dedicat. Trebuie să customizăm în permanenţă.
  • În termeni de beneficii, contează partea de salarizare, furnizorul medical, iar ce face diferenţa este o abordare customizată în privinţa beneficiilor
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO