Profesii

Angajări la Agenţia Naţională de Transplant. Ministrul Sorina Pintea anunţă că Agenţia Naţională de Transplant are 19 posturi vacante

Angajări la Agenţia Naţională de Transplant....

Autor: Daniela Timofti

16.07.2018, 14:45 226

Agenţia Naţională de Transplant are 19 locuri vacante, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că, momentan, instituţia are cinci angajaţi. Pintea a mai spus că în Agenţie este nevoie de o rectificare bugetară şi de transparenţă.

“În acest moment, organigrama are 19 posturi vacante. Personalul este oricum puţin. (…) Postul de director adjunct pe strategii şi marketing, un post de coordonator regional, mai multe posturi vacante sunt. (...) În urmă cu o săptămână am luat decizia de a schimba conducerea Agenţiei Naţionale de Transplant. Personal, mi s-a părut că nu se întâmplă mare lucru acolo, în afară de câţiva oameni, restul nu fac mare lucru", a declarat, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul conferinţei “Ziua donatorului de organe”, organizată la Institutul Clinic Fundeni.

Sorina Pintea a mai adăugat că există probleme în cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant şi că este nevoie de transparenţă.

“Practic, activitatea de prelevare şi transplant este finanţată de Programul Naţional de Transplant. (…) E nevoie de o rectificare bugetară, de suplimentarea veniturilor, lucru care nu mi s-a solicitat niciodată. E nevoie de transparenţă, aşa cum ne-o dorim cu toţii, inclusiv eu. Din păcate, aplicaţia nu este transparentă, nu este a noastră. (...) Agenţia Naţională de Transplant a României are cinci persoane şi cu toate acestea sunt probleme”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea a numit-o, la începutul lunii, pe Alexandra Anca Mureşan în funcţia de director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

„Se impune restructurarea ANT, pentru buna funcţionare şi transparentizare a activităţii de transplant în România. Numirea de astăzi este un prim pas în acest sens. Am încredere că noul director executiv va reuşi să organizeze un sistem care să funcţioneze în condiţii optime, în beneficiul pacienţilor a căror viaţă depinde de efectuarea unui transplant. Mai mult, sperăm că noua lege a transplantului va putea fi gata în cel mai scurt timp pentru consultare”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă al ministerului Sănătăţii.

Până acum, funcţia de director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant a fost ocupată de Radu Deac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO