Profesii

Angajaţii APIA, instituţia care împarte subvenţii fermierilor, ameninţă cu proteste: „Salariul unui consilier superior scade 600 lei ca urmare a modificării Codului fiscal”

Angajaţii APIA, instituţia care împarte subvenţii...

Autor: Roana Rotaru

15.11.2017, 12:42 988

Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), o instituţie de stat care a împărţit anul trecut subvenţii de 2,7 mld. euro fermierilor, ar urma să  organizeze mâine un protest împotriva scăderilor salariale ca urmare a transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, potrivit datelor din piaţă.

„Potrivit unui calcul neoficial realizat de un salariat APIA, salariile angajaţilor ar urma să scadă cu 600 lei în cazul unui consilier superior, iar scăderile ajung pâna la 2.800 lei în cazul directorilor. Creşteri salariale, de circa 100 lei, vor fi în rândul consilierilor debutanţi, consilierilor principali, asistenţi, însă aceştia sunt puţin ca număr. Din ce am citit în mailurile care circulă printre salariaţii APIA, planul este ca angajaţii centrelor locale să se deplaseze spre centrele judeţene. Angajaţii APIA protestează împortiva scăderilor salariale şi cer alinierea la grila de salarizare a APIA central”, a declarat pentru ZF Adrian Zaharia, şeful APIA Cluj.

APIA are în jur de 4.600 de angajaţi, instituţia având în componenţa sa un aparatul central,  42 de centre judeţene şi 266 de centre locale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO