Profesii

Angajaţii ar trebui să mulţumească Comunităţii Europene. Analist: Ordonanţa prin care fiecare telesalariat primeşte 2500 de lei este un efort european, nu al bugetului României

Angajaţii ar trebui să mulţumească Comunităţii...

Autor: Teona Tomoiaga

12.08.2020, 12:50 331

Ordonanţa prin care fiecare telesalariat primeşte 2500 de lei reprezintă un efort al comunităţii europene, nu al bugetului României, spune Adrian Benţa, analist economic.

OUG 132/2020 care completează măsurile de sprijin pentru anumite categorii de angajatori şi salariaţi a fost publicată în Monitorul Oficial 720 din 10 august.

Cei care au în firmă angajaţi care au lucrat în regim de telemuncă pot obţine pentru fiecare dintre ei 2.500 de lei.

Condiţia este ca angajaţii să aibă cel puţin 15 zile lucrate de acasă, în timpul stării de urgenţă.

Iar dacă angajatorii reduc timpul de muncă al angajatului, în loc să îi concedieze, statul îi va suplini 75% din jumătatea salariului brut al acestuia.

Bugetul estimat pentru pachetul de măsuri este de 2,5 miliarde lei, de care pot beneficia maxim 700.000 angajaţi.

„Se acordă granturi de nu mai puţin de 1 miliard euro, bani ce provin din fonduri comunitare. Prin urmare, este un efort al comunităţii europene şi nu un efort al bugetului din România. Partea bună este că şi operatorii care în mod tradiţional erau excluşi de la astfel de granturi, cum sunt operatorii din Bucureşti şi Ilfov, de data aceasta pot să participe şi ei”, a declarat Adrian Benţa, analist economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO