Profesii

Angajaţii din sistemul Ministerului Finanţelor Publice au protestat faţă de proiectul legii salarizării

Angajaţii din sistemul Ministerului Finanţelor Publice...

Autor: Anca Olteanu

17.05.2017, 00:04 228
Salariaţii din Finanţe au protestat ieri în Prahova, Ialomiţa şi Satu Mare, existând posibilitatea ca angajaţii să protesteze în Galaţi, Buzău, Iaşi, Botoşani, Bacău şi Cluj. În Bucureşti nu se protestează astăzi, a declarat ieri preşedintele Sed Lex, Vasile Marica.
 
„Sunt oameni care vor să iasă în continuare în stradă, au ieşit în stradă, unii aşteaptă întâlnirea de mâine pe care o avem cu ministrul finanţelor şi pe cea cu premierul. Speranţe foarte mari nu sunt din partea colegilor noştri, pentru că ei şi-au cam pierdut încrederea în politicieni că duc până la capăt ceea ce au promis”, a spus Marica
 
Preşedintele Sed Lex a precizat că singura modalitate de rezolvarea a ne­mulţumirii angajaţilor este o inter­ven­ţie a guvernului în comisiile parlamentare. „Noi ştim foarte clar că singurul mod în care se poate rezolva situaţia este printr-o intervenţie a guvernului la comisiile parlamentare”, a spus Marica.
 
Sed Lex a transmis către Ministerul Finanţelor Publice o nouă grilă de salarizare.
 
„Am transmis o nouă grilă, un mod de a vedea lucrurile diferit faţă de ceea ce este în grila de salarizare, cu altă ierarhizare, un alt mod de a vedea importanţa şi complexitatea muncii în sistemul fiscal în România, această armată care se ocupă de colectare, de gestionarea banului public. După ce am făcut aceste lucruri, la propunerea guvernului a ieşit inclusiv ca sporul de 15% către parlament să fie anulat, ceea ce i-a deranjat foarte mult pe colegii noştri, ceea ce duce la scăderi de salarii, ceea ce face să fie o stare de nemulţumire şi disconfort general, pentru că atunci când îţi ia cineva din bani este grav”, a explicat Vasile Marica.
 
Aproximativ 1.000 de salariaţi au protestat luni în faţa Ministerului Finanţelor Publice pentru a atrage atenţia că noul proiect al legii salarizării duce la tăieri de salarii, fără a ţine cont de complexitatea şi importanţa activităţii angajaţilor Ministerului Finanţelor Publice şi unităţilor subordonate în implementarea politicii fiscale din România.
 
Potrivit unui comunicat transmis luni de Sed Lex, aproape 22.000 de salariaţi ai sistemului instituţional al Ministerului Finanţelor Publice au protestat în ţară.
 
Bogdan Stan, preşedintele ANAF, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că propunerile de modificare a legii salarizării au fost depuse la Guvern. „Nemulţumirile sindicatelor sunt legate de legea salarizării. Am avut deja discuţii cu liderii de sindicat. Le-am ascultat revendicările. Am depus la Guvern propunerile de modificare a legii, în sensul eliminării discrepanţelor şi al menţinerii sporului de 15%. În mod onest şi deschis suntem în dialog permanent cu aceştia. Le solicit şi pe această cale, să îşi reia lucru şi îi asigur că în calitatea mea de preşedinte voi face demersurile necesare pentru ca nemulţumirile lor să fie auzite şi să gasim soluţii în vederea bunei funcţionări a activităţii instituţiei”, a declarat preşedintele ANAF, Bogdan Stan, pentru MEDIAFAX.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO