Profesii

Anna Wicha, directorul general al Adecco Polonia: „Muncitorii români şi polonezi din Marea Britanie se vor întoarce acasă sau vor pleca în alte state. Ar putea exista tensiuni sociale între imigranţi şi localnici“.

Anna Wicha, directorul general al Adecco Polonia

Anna Wicha, directorul general al Adecco Polonia

Autor: Adelina Mihai

28.06.2016, 00:05 799

Efectele Brexitului asupra imigranţilor care lucrează în Marea Britanie se vor vedea mai ales pe termen lung şi, cel mai probabil, muncitorii români şi polonezi se vor orienta spre găsirea unor noi locuri de muncă din alte state dezvoltate, este de părere Anna Wicha, directorul general al furnizorului de servicii de resurse umane Adecco Polonia şi operational director pentru businessul Adecco în România.

„Ar trebui să fim pregătiţi pentru două situaţii. Pe termen scurt, nu se va înâmpla nimic cu adevărat periculos cu muncitorii noştri (români şi polonezi – n. red.) din Marea Britanie, toate drepturile sociale le sunt valide şi vor fi respectate pentru o perioadă limitată de timp. Doar relaţiile interpersonale  dintre englezi şi români, englezi şi polonezi sau, în general, dintre englezi şi imigranţi vor fi afectate. Percepţia poporului britanic vizavi de această situaţie ar putea crea o atmosferă dificilă pentru angajaţii care provin din alte state. Mai devreme sau mai târziu, cetăţenii noştri vor începe să se întoarcă în ţară sau să se mute în alte state, cum sunt Benelux, Germania, ţările scandinave sau Canada“, a explicat Anna Wicha, care coordonează o companie cu venituri de peste 160 de milioane de euro în Polonia în 2015, de circa trei ori mai mare decât businessul Adecco în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO