Profesii

Antibiotice a instruit circa 300 de studenţi în ultimii şase ani în cadrul unei şcoli de vară

Antibiotice a instruit circa 300 de studenţi în ultimii...

Autor: Adelina Mihai

03.08.2015, 00:05 224

Aproape 300 de studenţi de la specializările Farmacie, Biologie, Medicină, Chimie şi Inginerie chimică au participat în ultimii şase ani la cursurile unei şcoli de vară organizate în cadrul producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi. În cadrul acestui program, tinerii participă la cursuri în domenii precum asigurarea şi controlul calităţii în industria farma, tehnica farmaceutică aplicată şi metode de formulare farmaceutică, metode de analiză, instrumente şi tehnici de laborator sau cercetare clinică în vederea autorizării medicamentelor.

"Piaţa farmaceutică este o piaţă dinamică, într-o continuă transformare, iar noi, suntem convinşi că pentru a reuşi să facem salturile de dezvoltare pe care competiţia şi mediul economic global actual le cer, trebuie să fim permanent conectaţi şi să ne adaptăm la aceste transformări. Astfel, în anul

2010 am ales să investim resurse pentru a dezvolta un program complex şi consistent de cursuri şi traninguri multidisciplinare, "Şcoala de vară aĂ", a spus Ioan Nani, director general al Antibiotice.

Cei 38 de studenţi în anii terminal, masteranzi şi absolvenţi ai facultăţilor de profil care s-au înscris anul acesta în program participă la cursuri timp de patru zile pe săptămână, în intervalul 16 iulie- 6 august.

Lectorii cursurilor sunt angajaţi din cadrul Antibiotice. Dintre cei circa 300 de tineri care au participat la şcoala de vară organizată de companie în ultimii ani, un număr de 25 au fost ulterior angajate în arii precum cercetare, asigurarea şi controlul calităţii, regulatory affairs, studii de bioechivalenţă sau producţie.

Şcoala de vară, organizată din 2010 în parteneriat cu trei universităţi din Iaşi (Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa", Universitatea Alexandru Ioan Cuza şi Universitatea Gheorghe Asachi), are şi o componentă internă, de instruire a angajaţilor Antibiotice. Astfel, circa 500 de angajaţi ai companiei au participat în fiecare an la programe de dezvoltare a competenţelor profesionale, în arii precum leadership, brand management, managementul riscului, relaţiile interumane şi gestionarea conflictelor sau workshopuri de dezvoltare a abilităţilor manageriale.

Antibiotice, un business cu 1.465 de salariaţi, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 320 de milioane de lei şi un profit net de 31 de milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO