Profesii

Antreprenorii români stau bine la capitolul limbă engleză, dar sunt mai slab pregătiţi decât ucrainenii şi bulgarii

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Corina Mirea

29.09.2013, 09:57 1899

Managerii şi antreprenorii ro­mâni se află la jumătatea cla­sa­mentului celor mai buni vor­bitori de limbă engleză din lume, cu o promovabilitate de 67% la cel mai greu examen Cambridge dedicat me­diului de afaceri (BEC Higher). Deşi sunt la ega­litate cu slovacii, managerii ro­mâni sunt de­parte de cei din ţări vecine, pre­cum Bulgaria şi Ucraina, care au o promovabilitate de 87%, respectiv 80% la acest examen, potrivit datelor furnizate de centrul de examinare şi pregătire pentru lim­ba engleză British Council România pentru anul 2012.

„Per ansamblu, portofoliul examenelor or­ga­nizate de către British Council în ultimii cinci ani a cunoscut o creştere graduală de la an la an, re­prezentând un interes vădit al candi­da­ţilor atât pentru o mai bună aprofundare a limbii en­gle­ze, cât şi în scop de dezvoltare profe­sio­na­lă, fiind în anumite cazuri condiţie obligatorie la an­gajare sau la înscrierea pentru continuarea stu­diilor în străinătate”, a spus Zoltan Popescu, exams country manager al British Council.

BEC Higher este examenul pentru mediul de afaceri cu cel mai înalt grad de dificultate (după BEC Preliminary şi BEC Vantage), iar pro­movabilitatea acestuia este calculată ca suma rezultatelor înregistrate de candidaţi pe cele trei niveluri de pregătire (începător, mediu şi avansat, respectiv A, B şi C).

În topul celor peste 40 de ţări analizate, Ro­mâ­nia se află pe locul 23, prima poziţie fiind de­ţi­nută de finlandezi cu o pro­movabilitate de 100% (cu ponderi de absolvire a examenului de 20% la nivel de începător şi 80% la nivel me­diu).

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO