Profesii

Appraisal & Valuation, companie activă pe piaţa de evaluări, care intră joi la tranzacţionare pe segmentul AeRO de la BVB, a preluat business-ul Simad Contex din Timişoara, cu peste 150 de clienţi activi

Andrei Botiş, CEO Appraisal & Valuation

Andrei Botiş, CEO Appraisal & Valuation

Autor: Cristina Bellu

31.08.2021, 14:37 320

Appraisal & Valuation, deţinătorul brandului NAI România, activ pe piaţa de evaluări, a preluat Simad Contex, companie de audit şi contabilitate din Timişoara, cu afaceri de 402.190 lei în 2020 şi peste 150 de clienţi activi.

„Serviciile de audit şi contabilitate completează gama de servicii de evaluări din portofoliul companiei, acest fapt fiind în deplin acord cu viziunea noastră, care presupune dezvoltarea continuă pe orizontală, adăugând noi servicii complementare celor deja existente", spune Andrei Botiş, CEO Appraisal & Valuation SA.

În primul semestru din acest an Simad Contex a raportat un profit de 20% din cifra de afaceri, iar previziunile pentru finalul lui 2021 se încadrează într-un trend ascendent, astfel că rezultatul net ar urma să se situeze în jurul valorii de 30% din business, spun reprezentanţii Appraisal & Valuation.

Joi, 2 septembrie, acţiunile Appraisal & Valuation SA vor fi listate sub simbolul APP pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (piaţa AeRO) a Bursei de Valori Bucureşti.

Listarea are loc după ce compania a derulat în luna iunie un plasament privat de acţiuni pentru majorarea capitalului social.

Astfel, Appraisal & Valuation a emis un număr de 387.000 de acţiuni la un preţ de 11,5 lei/acţiune, reuşind să atragă din piaţa de capital 4,45 milioane lei. În cadrul plasamentului au subscris 115 investitori, dintre care 19 investitori calificaţi (inclusiv profesionali), iar restul 96 de retail.

În 2020, Appraisal & Valuation a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 1 milion de euro (4,9 milioane de lei). Recent, compania fondată de Andrei Botiş şi-a extins operaţiunile în Republica Modova, şi urmează să se extindă şi pe pieţele externe mai puţin dezvoltate sau în curs de dezvoltare, fondatorul ezitând să ofere în acest moment nume de pieţe targetate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO