Profesii

APT, furnizor de servicii de resurse umane, cu aproape 4.000 de angajaţi, îşi schimbă denumirea în PROHUMAN APT şi estimează afaceri de peste 70 mil. euro la finalul anului

Sorina Donisa, CEO Prohuman APT

Sorina Donisa, CEO Prohuman APT

Autor: Cristina Bellu

29.06.2022, 13:02 262

Grupul APT, aflat în top trei pe piaţa serviciilor de resurse umane, cu venituri de 64 milioane de euro şi aproape 4.000 de angajaţi în 2021, îşi schimbă denumirea în Prohuman APT şi se aliniază la identitatea grupului din care face parte.

În urmă cu cinci ani, furnizorul de servicii de HR Prohuman, liderul pieţei de profil din Ungaria, a intrat pe piaţa locală odată cu achiziţia pachetului majoritar al APT.

În prezent, compania acoperă şapte ţări din Europa, respectiv Ungaria, Romania, Slovenia, Croatia, Serbia, Germania şi Austria.

„Fiind în proces de expansiune teritorială la nivel naţional, am considerat potrivit că este momentul să ne facem cunoscuţi sub noul brand Prohuman(…) Alinierea la brandul PROHUMAN înseamnă în acelaşi timp alinierea la viziunea grupului de a îmbunătăţi şi de a diversifica continuu serviciile şi de a deveni lider de piaţă în topul companiilor de profil din Europa de Est până în anul 2024 ”, spune Sorina Donisa, CEO ProhumanAPT.

Apartenenţa la un grup internaţional i-a oferit companiei locale APT avantajul de a beneficia de procesul de knowledge sharing la nivel de grup şi regional, ceea ce s-a tradus într-un parcurs de continuă creştere începând cu anul 2018. Pe lângă liniile de business de recrutare şi muncă temporară specialişti, compania a dezvoltat substanţial şi linia de business de recrutare şi muncă temporară blue.

Astfel, Prohuman APT şi-a extins atât portofoliul de parteneri, cât şi acoperirea teritorială, în prezent, reţeaua ajungând la şase branch-uri în Braşov, Iaşi, Timişoara, Sibiu, Craiova şi Ploieşti, pe lângă sediul central din Bucureşti.

Anul trecut, compania a înregistrat afaceri de 314 milioane de lei, respectiv 64 mil euro, poziţionându-se în top 3 jucători pe piaţa locala de servicii HR. Pentru anul în curs, oficialii companiei estimează că veniturile societăţii vor atinge  aproximativ 70 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO