Profesii

Ascendis: Vrem sa-i invatam pe agentii care au vandut pensii obligatorii sa vanda si altceva

29.04.2008, 19:38 21

Consultanti financiari romani din domeniul vanzarilor de asigurari de viata nu sunt suficient de bine pregatiti, considera Philip Green, CEO pe Europa, Africa si Orientul Mijlociu al asociatiei companiilor de servicii financiare si de asigurari de viata LIMRA International.
"Cred ca Romania poate avea de castigat foarte mult daca persoanele specializate in vanzarea de asigurari vor intelege ca au nevoie sa parcurga o etapa de formare profesionala", apreciaza Green. Oficialul Limra este de parere ca piata asigurarilor din Romania este lipsita de maturitate, mai ales in zona de dezvoltare de produse. "Totusi, recenta reforma din domeniul pensiilor (pilonul II - n.r.) a aratat ca in Romania exista o preocupare pentru economisire, iar de acest lucru ar trebui sa profite companiile autohtone de asigurari", afirma Green.
Compania de training si consultanta Ascendis, unul dintre cei mai mari jucatori din domeniu, a semnat un parteneriat cu LIMRA. Prin intermediul acestui acord, Ascendis va livra programe de training destinate profesionalizarii consultantantilor financiari. "Vrem sa profitam de agentii care au vandut pensii obligatorii si sa-i invatam sa vanda si altceva", spune Costea Dumitrescu, partener si cofondator al Ascendis.
Patru dintre consultantii seniori ai companiei de consultanta si training au trecut printr-o etapa de formare profesionala cu LIMRA pentru a se familiariza cu produsele organizatiei.
"Pentru inceput, pentru clientii autohtoni va fi disponibil un program de training format din patru module, fiecare modul avand o durata de o saptamana. Costul unui modul/persoana va fi intre 300 si 500 de euro. Pentru a acoperi eficient cele patru module este nevoie de 12-18 luni, dupa care un simplu vanzatori de pensii obligatorii poate deveni consultant", mentioneaza Costea Dumitrescu.
Partenerul Ascendis este de parere ca cei patru consultanti seniori vor fi suficienti in urmatoarele sase luni pentru a livra programul de formare profesionala, de care ar putea beneficia cateva mii de persoane.
"Strategia noastra nu este aceea de a forma 1.000 de consultanti. Ne dorim sa pregatim trainerii interni ai companiilor de asigurari in acest sens, iar ei sa faca toata treaba ulterior, pentru ca e mult mai eficient asa", declara Dumitrescu.
Ascendis spera ca 10-15% din cifra de afaceri preconizata pe anul acesta sa fie generate de clientii din zona serviciilor financiare.
La inceputul acestui an, reprezentantii companiei de consultanta estimau o cifra de afaceri de 4 mil. euro pentru 2008, ceea ce inseamna ca zona serviciilor financiare va fi responsabila cu 400.000 - 600.000 de euro din totalul afacerilor Ascendis.
"In primul trimestru al acestui an am inregistrat o crestere de 20-30% a cifrei de afaceri fata de anul trecut. Oricum, cea mai buna perioada pentru business este in trimestrul al doilea si al treilea", subliniaza Dumitrescu.
In primele trei luni ale lui 2008, Ascendis si-a marit echipa de consultanti cu trei persoane. Pana la sfarsitul anului, compania de training si consultanta va angaja inca 3-4 consultanti pe trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO