Profesii

ASE şi École hôtelière de Lausanne lansează mini-MBA pentru managerii din industria ospitalităţii. „Vrem să creăm un pol regional şi să atragem la studii în România managerii din industria ospitalităţii din sud-estul Europei.“

Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti: „Într-un viitor apropiat, cam în doi ani, vrem să înfiinţăm un program de masterat în sistem Bologna (cu o durată de doi ani) în parteneriat cu École hôtelière de Lausanne”.

Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti: „Într-un viitor apropiat, cam în doi ani, vrem să înfiinţăm un program de masterat în sistem Bologna (cu o durată de doi ani) în parteneriat cu École hôtelière de Lausanne”.

Autor: Adelina Mihai

19.06.2017, 00:06 765
Academia de Studii Economice din Bucureşti şi École hôtelière de Lausanne (Elveţia) vor oferi un program de pregătire pentru managerii români din industria ospitalităţii, costul şcolarizării fiind de 6.000 de euro.
 
„«Managementul strategic al ospi­talităţii» este un program de pre­gătire continuă cu o durată de 198 de ore, în care 60% dintre cadrele didactice provin de la Şcoala de Ospita­litate din Lausanne, iar 40% din cadrul ASE. Profesorii din Lausanne se vor deplasa la Bucureşti sau în altă zonă din România unde vom organiza cursuri, poate la Predeal – unde avem un sediu – sau în Tulcea, în Deltă, pentru a face orele practice”, a spus Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, cea mai mare universitate de business din România, care şcolarizează în prezent peste 21.600 de studenţi.
 
École hôtelière de Lausanne este una dintre cele mai cunoscute şi bune şcoli de management hotelier din lume, care pregăteşte studenţi pentru ca aceştia să ocupe ulterior funcţii de management în companiile din turism.
 
Publicul-ţintă pentru noul program de educaţie oferit de ASE şi  École hôtelière de Lausanne este format din angajaţii cu funcţii de conducere din companiile care activează în industria ospitalităţii, iar perioada de înscriere la cursuri se încheie pe 30 iunie.
 
„Începem colaborarea cu École hôtelière de Lausanne cu acest program de pregătire continuă şi, dacă reuşim să atragem cursanţi, vom crea un pol regional, astfel încât să vină la program şi managerii bulgari sau din alte state din zona de sud-est a Europei. După care, într-un viitor apropiat, cam în doi ani, vrem să înfiinţăm un program de masterat în sistem Bologna (cu o durată de doi ani) în parteneriat cu această instituţie de învăţământ”.
 
Pentru a se încrie la acest program, cursanţii trebuie să aibă diplomă de licenţă, să aibă experienţă practică în do­meniu, să fie cunoscători de limbă en­­gleză  - în care se vor desfăşura cursurile - şi să depună un eseu mo­tiva­ţional în care să spună de ce au op­tat pentru acest program.
 
Programul este organizat în şapte module, fiind structurat ca un fel de „mini-MBA”, iar plata cursurilor se poate plăti în două tranşe.
 
„Ca să nu avem pierderi, ar trebui să avem minimum 20 de cursanţi în program. Pentru majo­ritatea celor care s-au înscris deja, cred că procentul este de 90%, finan­ţarea programului este asigu­rată de către angajator. În general, sunt manageri din industria hotelieră, dar şi din alte domenii. La Lausanne, când ne-au prezentat structura absolvenţilor, numai jumătate dintre aceştia lucrau în industria hotelieră, restul fiind din alte zone, sănătate, management sportiv sau mana­gement public”.
 
Dacă ASE va reuşi să atragă suficient de mulţi cursanţi pentru o grupă, atunci programul va începe la 1 septembrie şi se va încheia în perioada aprilie – mai, când absolvenţii vor primi diplomă atât de la ASE, cât şi de la şcoala din Lausanne.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO