• Leu / EUR4.8922
  • Leu / GBP5.5612
  • Leu / USD4.4928
Profesii

Asociaţia Evaluatorilor din România (ANEVAR) l-a desemnat preşedintele pe Sorin Petre pentru un mandat de doi ani

Asociaţia Evaluatorilor din România (ANEVAR) l-a desemnat preşedintele pe Sorin Petre pentru un mandat de doi ani

Sorin Petre (stg) îi ia locul Danei Ababei la conducerea Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR)

Autor: Cristina Bellu

07.01.2020, 10:20 485
Sorin Petre a fost desemnat preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România  (ANEVAR) în următorii doi ani. El  a preluat  mandatul de la Dana Ababei, care a ocupat funcţia de preşedintele ANEVAR în perioada 2018-2019.

Ordonanţa Guvernului privind unele măsuri în domeniul evaluării bunurilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 99/2013, prin care este reglementată activitatea ANEVAR, prevede mandate de doi ani pentru preşedinte şi pentru ceilalţi zece membri ce compun Consiliul director.
Fiecare preşedinte este ales cu doi ani înainte de a prelua funcţia, perioadă în care deţine funcţia de prim-vicepreşedinte ANEVAR, participând la toate şedinţele şi activităţile organizaţiei şi asigurând astfel continuitatea strategiei şi a relaţiilor de parteneriat ale Asociaţiei.

Sorin Petre a deţinut funcţiile de vicepreşedinte şi prim-vicepreşedinte în cadrul Consiliului director al ANEVAR între anii 2012-2015 şi 2018-2019. De asemenea, în perioada 2012 – 2015 a coordonat şi supravegheat activitatea Departamentului de verificare şi monitorizare ANEVAR, în calitatea sa de preşedinte al acestei Comisii.

În cei peste 20 ani de activitate profesională Sorin Petre a fost implicat în peste 400 de proiecte de evaluare de active (in)tangibile şi întreprinderi, verificări de rapoarte de evaluare, analize financiare şi economice, studii de fezabilitate şi elaborare de planuri de afaceri.

Sorin Petre este membru acreditat ANEVAR în evaluarea de întreprinderi şi membru titular ANEVAR cu specializare în evaluarea de bunuri imobile, instrumente financiare şi verificări de rapoarte de evaluare. De asemenea, este membru al organizaţiei de evaluatori RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors), Evaluator Recunoscut la nivel European (Recognised European Valuer – REV) de către TEGoVA (The European Group of Valuers’ Associations) şi membru al Camerei Auditorilor Financiari din România, precum şi Partner în cadrul departamentului „Advisory Services” al PricewaterhouseCoopers România, fiind coordonatorul echipei de evaluare (Valuation & Economics).

Este specializat în analiză financiară, evaluări de societăţi, active şi instrumente financiare, verificări de evaluări, studii de fezabilitate financiară şi economică, modelare financiară şi elaborare de planuri de afaceri.

Sorin Petre este absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti - Facultatea de Electrotehnică - şi a absolvit cursul postuniversitar Diagnosticul Financiar al Firmei organizat de Academia de Studii Economice Bucureşti. Deţine titlul CFA (Analist Financiar), fiind absolvent al programului internaţional CFA, organizat de CFA Institute din Statele Unite ale Americii şi absolvent ACCA, urmând un program de pregătire de 4 ani organizat de ACCA Marea Britanie.

 
 
  

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8922
Diferență: 0,131
Ieri: 4.8858
Azi: 4.4928
Diferență: 0,279
Ieri: 4.4803
Azi: 5.5612
Diferență: 0,1657
Ieri: 5.5520
Azi: 4.8793
Diferență: 0,0123
Ieri: 4.8787