Profesii

Atos: Vrem încă 750 de angajaţi, dar nu credem că îi vom putea recruta; şomajul pe piaţa IT este zero

Autor: Marius Oncu

28.10.2015, 14:55 15280

"Ne-am propus să recrutăm 750 de persoane până la sfârşitul anului viitor, dar, ţinând cont de faptul că este o piaţă extrem de competitivă, în care practic nu există şomaj, ne-am bucura să încheiem anul viitor cu un număr de 1.800-2.000 de angajaţi", a declarat pentru MEDIAFAX Cătălina Dodu, country manager Atos România.

Campania de recrutare va fi derulată în următoarele luni, în toate oraşele în care compania Atos România este prezentă (Timişoara, Bucureşti, Braşov şi Iaşi), dar nu se va limita la acestea.

Atos caută în special candidaţi seniori, cu experienţă mai mare de 3-4 ani în domeniul IT. Printre poziţiile disponibile se numără: SAP Basis Senior Administrator, SAP HANA Administrator, ABAP Developer, Java developer, .Net Developer, SharePoint Senior Administrator, Unix Senior Administrator, Windows Server (Wintel) Senior Administrator, Database (MS SQL/Oracle) Administrator, Exchange Senior Administrator, Mainframe Specialist, Backup Administrator (Backup EMC Networker & Avamar), Virtualization Engineer, Cloud Integration Senior Arhitect, Cloud Migration Senior Arhitect şi Cloud Solutions Technical Engineer, se arată într-un comunicat al companiei.

Pe lângă poziţiile care necesită pregătire tehnică, compania oferă şi poziţii precum: Business Assurance and Improvement Consultant, Contract Assurance Consultant, Continuous Improvement Manager, Solution Design Arhitect, IT Project Manager şi Program Manager.

Atos propune viitorilor angajaţi, pe lângă salarii, şi o serie de beneficii extrasalariale. Astfel, aceştia îşi vor putea deconta echipamente sportive, abonamentele la săli de fitness şi welness, echipamente IT, programe software, vacanţe, pensii şi asigurări private până la un plafon stabilit cu angajatorul. În plus, compania are implementat şi un sistem flexibil care le permite angajaţilor să lucreze de acasă.

Compania, prezentă pe piaţa locală din 2011, are în prezent 1.350 de angajaţi, majoritatea, peste 1.000, fiind la centrul din Timişoara. Atos vizează o dezvoltare susţinută şi în celelalte oraşe în care este prezentă. În urma achiziţiei XEROX ITO în iunie 2015, compania activează şi în Iaşi, urmând să dezvolte şi această locaţie ca centru de competenţă pentru servicii IT.

Atos România a avut o creştere susţinută în ultimii ani a numărului de angajaţi din România. În 2014 numărul acestora s-a dublat, iar, după o perioadă de stabilizare în 2015, extinderea puternică a echipei, cu până la 50%, va continua în 2016, urmând ca numărul de angajaţi să ajungă la 1.800-2.000 de persoane.

Atos SE este o companie de servicii în tehnologia informaţiei cu venitul anual în 2013 de 8,6 miliarde euro şi 76.300 angajaţi în 52 de ţări. Având clienţi globali, oferă servicii de consultanţă în tehnologie, integrare sisteme şi gestionare infrastructură informatică. Cu o vastă experienţă în tehnologie şi cunoaşterea mediului industrial, colaborează cu clienţi din următoarele sectoare: Producţie, Vânzări, Servicii; Sectorul Public, Sănătate şi Transporturi; Servicii Financiare; Telecomunicaţii; Media şi Tehnlogie; Energie şi Utilităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO