Profesii

Au apărut primele date oficiale despre şefa Fiscului Mihaela Triculescu: CV-ul i-a fost afişat la trei săptămâni de la instalare, în timp ce declaraţia de avere şi cea de interese lipsesc

Au apărut primele date oficiale despre şefa Fiscului...

Autor: Mediafax

27.01.2019, 09:42 17845

CV-ul Mihaelei Triculescu (42 de ani), preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), a fost publicat pe site-ul instituţiei vineri, 25 ianuarie, la trei săptămâni de la numirea din 3 ianuarie. Situaţia este incompletă: declaraţia de avere şi cea ce interese lipsesc. 

Din 2016 până la finele anului trecut, şefa Fiscului susţine că a activat la propriul cabinet individual de indolvenţă. Triculescu este practician definitiv în insolvenţă, începând cu data de 15 septembrie 2016, dată de la care şi-a deschis şi propriul cabinet în Craiova, potrivit informaţiilor afişate de Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR). Cei mai mulţi practicieni în domeniu îşi deschid propriul cabinet după cel puţin un an de la obţinerea dreptului de practică, mai reiese din datele UNPIR.

Activităţile acesteia din această postură sunt, conform precizărilor din CV, de: coordonare a activităţii privind procedurile de insolvenţă pentru companiile aflate în portofoliul, respectiv al debitorilor aflaţi în procedura insolvenţei (perioada de observaţie, reorganizare judiciară şi/sau faliment); asistenţă şi consultanţă în domeniul insolvenţei şi al dreptului societar şi comercial.

Triculescu a gestionat, în calitate de lichidator judiciar, mai multe dosare ale unor companii aflate în insolvenţă sau în faliment, cabinetul său de insolvenţă fiind implicat, conform just.ro, în 41 de dosare. Dosarele sunt pe rolul instanţelor din Dolj, Arad, Bucureşti, Olt, Suceava şi Braşov. Aceasta a reprezentat companii aflate în proces cu Oficiul Registrului Comerţului, Agenţia Judeţeană a Finanţelor Dolj, Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova, iar firmele au activităţi în turism, agricultură, industrie alimentară, HoReCa, construcţii. În plus, există şi dosare în care a reprezentat companii în cauze în care sunt implicate şi instituţii ale statului.

Printre companiile reprezentate se numără Dalysim Servimpex, cu activităţi în domeniul administrativ, Cosmica Travel, cu activităţi în domeniul turismului, Robelia Impex şi Crinos Impex, cu activităţi în domeniul comerţului alimentar, şi Snail, compania care se ocupă cu creşterea animalelor, aflată în insolvenţă. Alte dosare privesc insolvenţa Vanmoritz Group SRL, companie care activa în domeniul HoReCa sau falimentul Alisor Com SRL, firmă din judeţul Dolj cu activităţi în domeniul construcţiilor.

Triculescu a lucrat cel mai mult timp ca director economic pentru Rophill Com, prima dată nouă ani, între 2002 şi 2011, apoi încă patru ani, între 2012 şi 2016. Această firmă comercializează diverse tipuri de echipamente pentru instalaţii sanitare, iar din 2017 a intrat în insolvenţă.

În perioada dintre, 2011 – 2012, Triculescu a deţinut funcţia de director adjunct al Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor Dolj.

Între 1999 şi 2002, aceasta a fost economist la Getrans Suma 2-3 Impex, care a fost închisă la finele anului 2011.

Născută la 3 mai 1976, Mihaela Triculescu a urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice ale Universităţii din Craiova, între 1994 şi 1998, fiind licenţiată în Economie si Gestiunea Producţiei Agroalimentare. Şi-a completat aceste studii cu un master în Analiza diagnostic si evaluarea afacerilor, la aceeaşi facultate, între 2006 şi 2008.

În plus, la aceeaşi facultate a obţinut, între 2012 şi 2014, un certificat de competenţe profesionale ale personalului didactic Nivelul I – II formare Psihopedagogică şi două acreditări - CNFPA/ ANC – Certificat manager de proiect şi CNFPA/ ANC – Certificat formator.

Mihaela Triculescu şi-a mai trecut în CV că vorbeşte limba engleză la nivel fluent, are permis auto pentru categoria B şi ştie Microsoft Office Word, Excel, Power Point, Project. De menţionat că pachetul Microsoft Office este o suită de programe care cuprinde Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Frontpage şi Photo Editor.

În schimb, în CV-ul acesteia nu apare că a fost contabilă la SC Servicii Publice SA, firma de curăţenie a Primăriei Cârcea. Unul dintre reprezentanţii acestei comune de 3.400 de locuitori din judeţul Dolj a confirmat, la începutul lunii ianuarie că Triculescu a lucrat acolo, iar pe site-ul acestei primării există documente semnate de noua şefă a Fiscului. De asemenea, CV-ul acesteia nu arată că a fost acţionar la vreo firmă, aşa cum reiese din datele de la Registrul Comerţului.

Conform Ziarului Financiar, Mihaela Triculescu a fost sau este asociată în mai multe companii printre care Inspire General SRL din Dolj, împreună cu Adriana Cotel, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, precum şi în Angelo Media Soft SRL (activităţi de realizare a soft-ului la comandă), Expert Consult M&M SRL (activităţi de contabilitate şi audit financiar, consultanţă în domeniul fiscal), Perfect Balance Profesional SRL (activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management).

CV-ul Mihaelei Triculescu nu a fost încă publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, unde tot Ionuţ Mişa este trecut drept preşedinte al ANAF. În plus, declaraţia de avere şi cea de interese ale noii şefe a Fiscului nu sunt publicate deloc.

În presă au apărut informaţii conform cărora Mihaela Triculescu a fost respinsă de cinci ori, în trei ani, la examenul oral pentru ocuparea unor funcţii de inspector la Antifraudă, în perioada 2014-2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO