Profesii

Aveţi până în 25 de ani şi vreţi să lucraţi în această vară la Guvern? Propuneţi trei iniţiative pentru schimbarea României

Aveţi până în 25 de ani şi vreţi să lucraţi în...

Autor: Corina Mirea

16.06.2013, 17:32 975

Guvernul României a lansat sâmbătă un program de internship – Internship@Gov.ro, dedicat tinerilor studenţi şi absovenţi de IT, cu vârste de până în 25 de ani, care vor să lucreze în administraţia publică. Pentru a participa la program, aceştia trebuie să completeze un formular de înscriere până pe data de 1 iulie, urmând ca stagiul de internship să aibă loc în perioada iulie-septembrie 2013. Pentru început, guvernul are în plan selectarea a cel puţin 25 de tineri, potrivit informaţiilor oferite pe pagina oficială a reţelei de socializare Facebook.

Printre criteriile pe care tinerii trebuie să le îndeplinească pentru a participa la program se numără vârsta maximă de 25 de ani, cunoştinţe de bază în domeniul IT (la nivel avansat, necesare pentru aplicaţiile folosite de Direcţia Servicii Online şi Design, structură aflată în subordinea Guvernului menită să ajute la tranparentizarea ad­mi­nistraţiei publice) şi cunoaşterea unei limbi străine de circulaţie internaţională.

De asemenea, pentru a fi selectaţi pentru program, ei trebui să specifice în formularul de înscriere (disponibil pe site-ul guvernului, la adresa http://internship.gov.ro/) cum ar arăta şi ce ar presupune trei iniţiative care pot schimba România în bine. În plus, tinerii trebuie să menţioneze maxim trei structuri ale guvernului în care şi-ar dori să facă practică şi să îşi motiveze alegerile. Printre structurile dintre care aceştia pot alege se numără biroul de presă, cabinetul purtătorului de cuvânt, cabinet de consilier (pe diferite probleme), direcţia de relaţii cu publicul, compartimentul de relaţii internaţionale, compartimentul de audit sau serviciul financiar, care ţin fie de Cancelaria primului ministru, fie de Secretariatul general al guvernului. În total, există un număr de 18 structuri pentru care tinerii pot aplica în cadrul programului de internship.

Internshipul lansat de guvern nu este remunerat şi presupune prezenţa stagiarilor la “locul de muncă”  în perioada iulie - septembrie 2013, în general, în intervalul orar 09.00-17.00, de luni până vineri. Fiecare stagiar va avea în cadrul programului propriul îndrumător.

Deşi nu este un criteriu decisiv în recrutare, participarea anterioară a candidaţilor în cadrul unor programe de voluntariat reprezintă un avantaj pentru cei care vor să obţină un loc de internship la Palatul Victoria.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO