Profesii

Avocaţii NNDKP au oferit asistenţă juridică lui Daniel Boaje, fost CEO al McDonalds România, în vânzarea pachetului de acţiuni deţinut la lanţul de restaurante

Avocaţii NNDKP au oferit asistenţă juridică lui...

Autor: Roxana Rosu

13.10.2020, 11:58 304

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acordat asistenţă juridică executivului şi antreprenorului român, Daniel Boaje, în tranzacţia prin care acesta şi-a vândut pachetele de acţiuni deţinute la McDonald’s România, respectiv câte 10% din Premier Capital SRL şi Premier Assets SRL către grupul maltez Premier Capital, care operează reţeaua de restaurante pe plan local.

Premier Capital SRL este societatea care operează franciza McDonald’s în România, iar Premier Assets SRL este societatea care deţine în proprietate o parte din clădirile în care operează restaurantele din franciza McDonald’s în România.

Valoarea tranzacţiei este confidenţială, însă estimările bazate pe valoarea de piaţă o plasează în zona sumelor de opt cifre.

Premier Capital a preluat franciza McDonald’s în România în urmă cu cinci ani, tot atunci intrând şi Daniel Boaje în ac­ţio­nariat cu 10% din titluri. Până la înce­pu­tul lui 2016, lanţul american de res­ta­u­rante de tip fast-food îşi opera businessul direct.

NNDKP l-a reprezentat pe Daniel Boaje încă din anul 2016, începând cu tranzacţia realizată împreună cu grupul Premier Capital, prin care aceştia au devenit coproprietari ai societăţii care operează franciza McDonald’s în România.

Exit-ul din 2020 a presupus asistenţă juridică în toate etapele tranzacţiei: pregătire şi analiză, transmiterea notificărilor care au declanşat tranzacţia, negocierea şi finalizarea documentelor tranzacţiei pentru care a fost finalizată la acest moment şi ultima etapă.  

„Din punctul meu de vedere exitul din cele două companii reprezintă nu numai o tranzacţie financiară semnificativă după un parcurs de business de excepţie, ci şi un proces în care din punct de vedere juridic am fost, ca întodeauna, alături de o echipă excelentă a NNDKP. Încă o dată se dovedeşte că un rezultat bun nu este întâmplător, se construieşte cu mare atenţie de la bun început, setând parametrii unei colaborări fără nicio surpriză neplacută. Ba dimpotrivă, ne-a permis mie şi colegilor şi partenerilor mei să ne concentrăm pe desfăşurarea activităţii companiei într-o perioadă fără precedent”, a declarat Daniel Boaje.

Echipa coordonată de Adina Chilim-Dumitriu, Partener şi unul dintre coordonatorii

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO