Profesii

“Baby Bronco” sau cum va arăta viitorul SUV produs de Ford la Craiova

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Bogdan Alecu

22.05.2018, 17:26 2975

Ford Motor Company a anunţat oficial că anul viitor va lansa în producţie un al doilea model în producţie la Craiova, iar cel mai probabil, acesta va fi tot un SUV ce va utiliza platforma actualului Ecosport.

Strategia Ford este aceea ca în fiecare uzină producţia să se concentreze pe o platformă. Din acest motiv la Koln se produce numai platforma B - Fiesta în cele cinci versiuni, la Saarlouis numai compacte - Focus, iar la Valencia, Spania C plus D: Kuga, Mondeo, S-Max şi Galaxy. În acest context, cel mai probabil BX726 este viitorul „baby off-roader” ce va utiliza o platformă tehnică derivată din cea a lui Ecosport.

Strategia de a avea mai multe modele pe segmentul SUV-urilor mici nu este una nouă. Spre exemplu, în această categorie Opel vinde atât Mokka X cât şi Crossland X pe platformă tehnică de Peugeot 2008.

Potrivit revistei germane Auto Bild, Ford va lansa în 2019 un „baby off-roader” ce va concura direct cu Jeep Renegade şi care este parte a ofensivei americane pentru a deveni lideri în segmentul SUV-urilor. De asemenea, Ford are în proiect şi un „Focus SUV”, însă acest model are şanse mai mari de a fi produs la Saarlouis în Germania.

De asemenea, americanii de la autoblog.com deja şi-au imaginat cum ar putea arăta viitorul SUV de clasă mică al Ford după ce constructorul a publicat în primăvara acestui an o imagine cu un „Baby Bronco”. Acesta va concura direct cu Jeep Renegade pe piaţa europeană şi Subaru Srosstrek în Statele Unite.

Şi de această dată Ford va miza pe un design special şi noi opţiuni pentru a atrage interesul către viitorul model. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO