Profesii

Banca Transilvania şi-a instruit 750 de angajaţi din bani europeni

Autor: Adelina Mihai

21.12.2011, 18:22 609

Banca Transilvania, cea de-a patra bancă locală în funcţie de profitul raportat la nouă luni, a încheiat un proiect finanţat din fondurile europene pentru resurse umane, care a avut ca scop instruirea a aproximativ 750 de angajaţi. Programul, care a avut o durată de un an şi jumătate, a avut o valoare de 400.000 de euro, din care 100.000 de euro a fost cofinanţarea băncii.

"În medie, fiecare participant la program a beneficiat de câte cinci zile de training. Marele avantaj al acestor programe îl reprezintă sistemul de achiziţii publice, pentru că am reuşit să obţinem costuri mult mai reduse la licitaţii, ceea ce a condus la o optimizare a cheltuielilor", a spus Florin Rusu, directorul adjunct de resurse umane al Băncii Transilvania, care are aproximativ 6.000 de angajaţi.

Cursurile au vizat, în special, dezvoltarea abilităţilor de prezentare, negociere, vânzare, de formare de formatori, management general/de proiect/de proces şi management de inovare. Printre furnizorii de programe de training care au câştigat licitaţiile pentru instruirea angajaţilor BT se numără Ascendis, For People sau Headline. Consultanţi în cadrul proiectului au fost cei de la Vapro, subsidiara locală a unei firme olandeze care a ajutat şi Institutul Bancar Român să câştige proiecte finanţate prin POSDRU, programul european pentru dezvoltarea resurselor umane. În vara acestui an, Banca Transilvania a mai încheiat un program de instruire a angajaţilor, finanţat tot din fonduri europene, pe tema sănătăţii şi securităţii în muncă.

"Tatonăm ideea de a mai accesa fonduri europene pentru instruirea angajaţilor şi în 2012, însă liniile de finanţare din fonduri europene pentru instituţiile financiare sunt destul de restrânse", a spus Nevenca Doca, directorul executiv de resurse umane al BT.

Până în 2013, România are la dispoziţie 4,25 mld. euro pentru dezvoltarea resurselor umane, iar până în prezent s-au semnat contracte pentru mai bine de 80% din banii europeni. Cu toate acestea, POSDRU, programul prin care se alocă fondurile europene pentru HR, a avut o rată de absorbţie de mai puţin de 3%.

La finele lunii septembrie a acestui an, Banca Transilvania se afla pe locul patru în topul băncilor cu cel mai mare profit - de 106,1 milioane de lei - şi cu o valoare a activelor de 23,5 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO