Profesii

BERD, acţionar minoritar al Agricover Holding, o numeşte pe Madeline-Dalila Alexander administrator şi membră în consiliul de administraţie al grupului

BERD, acţionar minoritar al Agricover Holding, o...

Autor: Florentina Niţu

26.05.2022, 18:47 169

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), acţionar minoritar (12,75%) al Agricover Holding, o numeşte pe Madeline-Dalila Alexander administrator provizoriu şi membră în consiliul de administraţie al grupului. Ea este şi preşedinte al comisiei de audit şi risc al Agricover Holding de mai bine de un an.

„În decursul mandatului meu am avut ocazia să lucrez de aproape cu conducerea grupului pe multe proiecte axate pe rafinarea exhaustivă a proceselor de administrare a riscului. Îmbunătăţirea şi transparentizarea guvernanţei corporative sunt procese continue în viaţa unei companii şi depind foarte mult de «tonul dat de sus»”, a spus Madeline-Dalila Alexander.

Madeline-Dalila Alexander are o experienţă de peste 30 de ani ca auditor, din care 20 de ani de activitate la nivelul de partener în firme de audit din Big 4. Ea este prima femeie numită în consiliul de adminstraţie al Agricover Holding.

„Sprijinim cu căldură numirea lui Madeline-Dalila Alexander ca administrator şi membră în consiliul de administraţie al Agricover Holding, din partea BERD. Dispune de credenţiale deosebite pentru acest rol, cu o experienţă de mai bine de trei decenii în auditarea companiilor internaţionale din domeniul public şi privat, precum şi numeroase acreditări expert atât în Statele Unite, cât şi în România”, a spus Mark Davis, director regional al BERD pentru România şi Bulgaria.

Acesta a menţionat că Alexander a lucrat la nivel de partener timp de 15 ani la Deloitte România şi BERD are aşteptări mari de la contribuţiile sale la creşterea Agricover Holding.

„Bogata dumneaei experienţă în domeniile auditului, raportărilor financiare şi administrarea riscului, ne poziţionează foarte solid pe drumul către îndeplinirea ambiţiei noastre de a deveni una dintre cele mai performante, respectate şi de încredere companii din regiune”, a spus Jabbar Kanani, preşedintele consiliului de administraţie al Agricover Holding.

Agricover Holding este liderul pieţei de agribusiness din România şi reuneşte sub aceeaşi umbrelă companiile Agricover, Agricover Distribution, specializată în distribuţia de tehnologii agricole, Agricover Credit IFN, instituţie financiară nebancară specializată în finanţarea fermierilor şi Agricover Technology. La sfârşitul anului 2021, în cadrul subsidiarelor Agricover Holding îşi desfăşurau activitatea 470 de angajaţi. Grupul deserveşte un portofoliu de peste 9.200 de clienţi fermieri activi, care exploatează peste 2,6 milioane de hectare de teren arabil la nivel naţional.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO