Profesii

BestJobs: anunţurile care publică marja salarială au cu 40% mai multe aplicări

Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs

Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs

Autor: Cosmin Pirv

03.11.2022, 09:59 85

Pe măsură ce tot mai multe companii aleg să publice salariul în anunţul de angajare, procentul candidaţilor interesaţi să ştie această informaţie în momentul aplicării a ajuns la 98%, potrivit platformei de recrutare online BestJobs.

Dintre aceştia, 24% spun că ar prefera ca anunţul de job să menţioneze măcar marja salarială, o formă de transparentizare acceptată şi de 49% dintre recrutori, care consideră că este cea mai eficientă prezentare a salariului în anunţul de angajare.

Pentru peste 27% dintre joburile active pe platformă angajatorii afişează oferta salarială, sub forma unui interval. Potrivit datelor, aceste joburi atrag cu 40% mai multe CV-uri. Pentru a încuraja acest demers, BestJobs oferă statistici salariale pentru cele mai frecvente roluri deschise de marii angajatori din ţară şi din străinătate, atât recrutorilor în procesul de completare a anunţului, oferindu-le informaţii relevante din piaţă, dar şi candidaţilor, în cazul anunţurilor fără ofertă financiară.

Statisticile salariale sunt calculate pe baza datelor din istoricul intern al platformei, a celor din surse publice (INS sau Ministrul Muncii), dar şi a celor oferite de candidaţi în urma angajării, ţinând seama de nivelul de experienţă, de domeniu şi de zona geografică.

„Nevoia de siguranţă financiară a oamenilor, stimulată de factorii economici globali, îi determină pe tot mai mulţi dintre candidaţi să aibă aşteptarea de a şti salariul pentru un nou job încă din momentul aplicării. Deficitul de specialişti care se resimte la nivelul întregii pieţe susţine avantajul de partea candidaţilor atunci când vine vorba de recrutare. Ca soluţie de recrutare, avem misiunea de a optimiza cât mai bine comunicarea şi informarea celor două părţi implicate, angajatorii şi candidaţii. Astfel, pe de-o parte am venit în ajutorul companiilor cu sugestii de estimate salariale în momentul activării joburilor, dar şi al candidaţilor, cu afişarea estimatelor salariale pentru cele mai căutate roluri în acest moment, susţinându-i astfel să ia cea mai bună decizie atunci când aplică pentru un job. Încurajăm angajatorii să afişeze marja salarială disponibilă pentru fiecare job, contribuind astfel la o piaţă a muncii ghidată de transparenţă şi şanse egale”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs.

Tot mai multe companii au început să analizeze beneficiile transparentizării. În acest sens, 60% dintre angajatori iau în prezent în calcul să transparentizeze salariile angajaţilor, chiar dacă doar pe anumite niveluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO