Profesii

BestJobs: Aproape 4 din 10 angajaţi spun că au luat în greutate în ultimii doi ani şi doar 27% au reuşit să aibă un regim de viaţă sănătos în timpul pandemie

BestJobs: Aproape 4 din 10 angajaţi spun că au luat în...

Autor: Roxana Rosu

30.06.2022, 10:24 65

Doar 3 din 10 români au reuşit să aibă un regim de viaţă sănătos în timpul pandemiei, prin menţinerea activităţii fizice şi atenţie la alimentaţie, şi aproape 4 din 10 angajaţi spun că au luat în greutate în ultimii doi ani, conform unui sondaj realizat pe platforma de recrutare BestJobs.

Pentru 20% dintre angajaţi, faptul că nu au mai mers fizic la birou, ci şi-au mutat activitatea acasă în pandemie a fost principalul factor care a contribuit la schimbarea stilului de viaţă.

Teama de a pierde jobul sau de a se îmbolnăvi, dar şi efectele sociale ale pandemiei de Covid-19 au influenţat rutina în cazul altor 30% dintre angajaţi, în timp ce restul au amintit despre stresul de la job (9%), volumul mare de muncă (7%), programul lung de lucru (6%) şi problemele de sănătate (3%).

Doar 25% spun că nu au făcut nicio schimbare în stilul de viaţă în această perioadă.

Peste 19% recunosc că nu au făcut mişcare şi nici nu au acordat atenţie alimentaţiei în ultimii doi ani. În schimb, alţi 17% s-au concentrat mai mult pe a mânca sănătos şi mai puţin pe sport, în timp ce doar 6% au avut activitate fizică în mod regulat. Trei din zece angajaţi şi-au menţinut obiceiurile în ciuda schimbării contextului, mai arată sondajul BestJobs.

Dintre angajaţii care au constatat creşterea în greutate, 71% spun că au luat până în 5 kilograme, 16% între 6 şi 10 kilograme, în timp ce 13% au adăugat peste 10 kilograme.

Din primăvara acestui an, odată cu ridicarea restricţiilor anti-Covid 19, 57% dintre angajaţi sunt preocupaţi de schimbarea stilului de viaţă în vederea scăderii în greutate. În acest sens, peste 47% fac plimbări lungi zilnic sau cât de des este posibil şi le permite programul de la locul de muncă, în timp ce peste 30% mănâncă mai puţin şi au mai multă grijă la alimentele pe care le consumă.

Sondajul a fost efectuat în perioada 7 - 24 iunie pe un eşantion de 1.117 utilizatori de internet din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO