Profesii

Bestjobs vrea să lanseze un ”Uber” pentru cei care vor să se angajeze între 5 ore şi 5 zile. Călin Fusu, CEO Neogen: ”Oamenii sunt dispuşi să experimenteze tot mai multe joburi, să nu mai depindă de un program fix de lucru”

Autor: Cristina Bellu

11.06.2018, 15:00 2629

Grupul Neogen, deţinut de antreprenorul român Călin Fusu şi de alţi investitori locali şi internaţionali, a dezvoltat anul trecut o aplicaţie mobilă care le permite companiilor să găsească într-un timp scurt forţă de muncă temporară.

“Piaţa de recrutare online este tot mai efervescentă şi, totodată, lucrurile tind să se flexibilizeze. Oamenii sunt dispuşi să experimenteze tot mai multe joburi, să nu mai depindă de un program fix de lucru. Aşa am creat aplicaţia Starbiter, un fel de Uber pentru lucrători, pe care intenţionăm s-o integrăm în următoarele două săptămâni pe platforma de recrutare Bestjobs.ro.”, a spus Călin Fusu, CEO-ul Neogen, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Aplicaţia a fost lansată în primăvara anului trecut ca  o aplicaţie de muncă de scurtă durată (între 5 ore şi 5 zile) şi este destinată atât companiilor pentru a-şi acoperi o nevoie urgentă de pesonal, cât şi persoanelor dornice să obţină un venit suplimentar în timpul liber.

“Companiile folosesc Starbiter pentru a-şi gestiona vârfurile de sezon sau nevoile urgente de personal. Este un concept nou, iar angajatorii sunt încântaţi de această idee. Pe termen lung, vizăm să depăşim industria de anunţuri de angajare cu acest proiect, care a ajuns la peste 20 de milioane de anunţuri în momentul de faţă.”, a explicat şeful Neogen.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO