Profesii

Bistriţa-Năsăud: Oamenii de afaceri cer ca orele suplimentare să nu mai fie impozitate

Bistriţa-Năsăud: Oamenii de afaceri cer ca orele...

Autor: Raluca Lazaroi

26.07.2017, 15:43 125

Oamenii de afaceri din Bistriţa-Năsăud au cerut, miercuri, prefectului şi parlamentarilor într-o şedinţă a Colegiului Prefectural, să susţină modificarea Codului Fiscal în ceea ce priveşte impozitarea orelor suplimentare plătite angajaţilor. Aceştia s-au plâns că plata impozitelor şi a contribuţiilor către stat pentru orele suplimentare le cresc foarte mult costurile de producţie, devenind necompetitivi pe piaţă.

„Cred că din punct de vedere economic este absolut imoral ca orele suplimentare să fie impozitate dublu. Eu am pretenţia ca orele suplimentare să nu fie impozitate şi nici încărcată cu niciun fel de contribuţia. Cel care a îndeplinit programul de 160 de ore, va fi plătit dublu, fără impozit, fără contribuţii de niciun fel. (...) De la noi pleacă şi operatori, şi ingineri către cele mai mari firme din lume. În această situaţie noi nu putem să ne onorăm contractele cu oamenii din pe care îi avem şi atunci suntem obligaţi să apelăm la ore suplimentare. Orele suplimentare sunt dublu plătite, înţelegem că omul trebuie să beneficieze de o plată dublă”, a spus Dorin Stoian, managerul Comelf, una dintre cele mai mari firme din Bistriţa-Năsăud.

Pentru a se face mai bine auziţi, oamenii de afaceri prezenţi la şedinţa Colegiului Prefectural, susţinuţi de reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, au elaborat un proiect de modificare a Codului Fiscal, cerând susţinerea autorităţilor locale şi parlamentarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO