Profesii

Boc: Guvernul se aşteaptă în continuare la creşterea şomajului

01.08.2010, 16:45 22

Guvernul estimează în continuare o creştere a şomajului până lasfârşitul anului, în contextul procesului de restructurare,scăderea ratei de şomaj în ultimele luni fiind una conjuncturală,determinată de perioada de vară, a declarat, duminică, premierulEmil Boc, citat de Mediafax.

El a arătat, la videoconferinţa cu prefecţii, că execuţiabugetară pe primul semestru al anului indică o înrăutăţire asituaţiei bugetului de asigurări sociale pentru şomaj, prindublarea cheltuielilor.

"Pe această analiză a execuţiei bugetare, se poate observa căs-a înrăutăţit situaţia bugetului de asigurări sociale pentruşomaj, unde deşi veniturile sunt similare cu cele din primele şaseluni ale anului 2009, practic cheltuielile s-au dublat. Aici este oparte bună şi o parte mai puţin bună. Partea bună este căveniturile nu au scăzut, dar este de aşteptat să se dublezecheltuielile legate de fondul de şomaj, având în vedere procesul derestructurare. Chiar dacă, conjunctural, în ultimele patru luniavem o scădere a şomajului - conjuncturală, determinată de perioadade vară - până la sfârşitul anului vom în continuare o creştere aşomajului", a spus Boc. Mai multe despre discuţiile premieruluiEmil Boc cu prefecţii citiţi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO