Profesii

Bogdan Badea, eJobs: Piaţa angajărilor rămâne activă. Sunt zone în care este nevoie de suplimentarea numărului de angajaţi

Bogdan Badea, CEO al eJobs România

Bogdan Badea, CEO al eJobs România

Autor: Cristina Bellu

24.03.2020, 12:31 235

Angajaţii încep să fie tot mai îngrijoraţi în legătură cu siguranţa locurilor de muncă în contextul evoluţiei crizei cauzată de răspândirea virusului COVID-19, însă evoluţia ultimelor săptămâni indică faptul că piaţa angajarilor rămâne activă, potrivit lui Bogdan Badea, CEO al eJobs România, platformă de recrutare online.

”Sunt, într-adevăr, domenii şi companii care au redus sau chiar au stopat angajările, dar şi zone în care este nevoie de suplimentarea numărului de angajaţi. Încă apar joburi noi în fiecare zi”, spune Bogdan Badea.

Potrivit unei analize eJobs, cel mai mare angajator al momentului este retailul, domeniu care, în mod tradiţional, scotea în piaţă cele mai multe poziţii pentru candidaţi.

„Pedala de acceleraţie rămâne apăsată inclusiv acum, în condiţiile în care lanţurile de magazine funcţionează în continuare şi vor rămâne deschise şi în perioada următoare”

Clinicile medicale private şi producătorii de medicamente şi echipamente farmaceutice reprezintă alte segmente de angajatori care au acum nevoie de un număr considerabil de candidaţi, în contextul în care nevoia de medicamente şi de echipamente medicale a explodat în ultima perioadă.

La fel, o cerere mare în piaţă se înregistrează şi pentru specialiştii din domeniul financiar. Pentru aceştia este acum disponibil un număr crescut de joburi, nu doar în sectorul bancar, cât şi în departamentele financiar-contabile ale unor companii din industria energetică sau BPO.

Şi candidaţii cu experienţă în domeniul digital sunt în vizorul angajatorilor, cu atât mai mult cu cât aceştia pot lucra şi remote. ”Vestea bună pentru companii este că, în ultimii doi ani, au apărut tot mai mulţi candidaţi cu competenţe crescute în zona digitală. Asta pentru că, în viziunea lor, aşa cum ne arată un sondaj derulat anul trecut de eJobs, abilităţile digitale vor fi printre cele mai cerute în următorii ani. Din acest motiv, mulţi au investit în cursuri şi traininguri de specializare în această direcţie”, completează Bogdan Badea.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO