• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Profesii

Bogdan Ciobotaru, bancherul lui Zoltán Teszári, patronul de la DIGI (RCS-RDS), a intrat în boardul Piraeus Bank România, după preluarea băncii de către miliardarul J.C Flowers

Bogdan Ciobotaru, bancherul lui Zoltán Teszári, patronul de la DIGI (RCS-RDS), a intrat în boardul Piraeus Bank România, după preluarea băncii de către miliardarul J.C Flowers

Autor: Claudia Medrega, Cristian Hostiuc

17.07.2018, 18:46 3653

Bogdan Ciobotaru, un bancher român care a lucrat aproape 10 ani la Londra pentru banca de investiţii Morgan Stanley, a intrat în boardul Piraeus Bank România, în urma achiziţiei făcute de fondul de investiţii J.C Flowers.

Ciobotaru, 40 de ani, care a terminat ASE Bucureşti în anul 2000, este de peste cinci ani bancherul lui Zoltan Teszari, principalul acţionar de la Digi (RCS-RDS). El a fost implicat în listarea Digi la Bursa de la Bucureşti şi este membru în boardul companiei Digi.

Ciobotaru a lucrat şi pentru banca de investiţii rusească Renaissance Capital, fiind responsabil de departamentul de finanţare pentru Europa Centrală şi de Est.

El a fost implicat în listarea grupului rusesc Vimetco, acţionarul de la Alro Slatina, la Bursa de la Londra.

De mai bine de trei ani, Ciobotaru este consilierul din umbră al J.C Flowers, fond de investiţii care a reuşit în final să intre pe piaţa bancară românească prin achiziţia Piraeus Bank.

În spatele fondului american, cu birouri la New York şi la Londra, se află J. Christopher Flowers, un matematician care a ajuns miliardar prin câteva achiziţii inteligente, în special în sectorul bancar.

În această achiziţie, J.C Flowers s-a asociat cu BERD şi cu managementul băncii de la Bucureşti în încercarea de a duce Piraeus Bank de pe locul 13 în top 10 bănci din România. J.C Flowers va deţine 76% din acţiunile Piraeus, BERD deţine 19%, iar restul a fost preluat de managementul de la Bucureşti al băncii.

Preşedintele boardului Piraeus Bank România este Nicolae Dănilă, fost preşedinte al BCR din perioada privatizării şi ulterior membru în consiliul de administraţie al Băncii Naţionale.

Preşedintele executiv (CEO) al Piraeus este Dominic Bruynseels, un bancher britanic, care a condus BCR timp de patru ani.

 
 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: