Profesii

Bogdan Gabor, country manager Lugera: Companiile sunt într-o perioadă de adaptare, sunt precaute şi fac doar angajările strict necesare. „Numărul CV-urilor depuse a crescut până la de patru - cinci ori pentru poziţiile entry level, iar pentru poziţiile de specialişti sunt şi de două ori mai multe.“

Bogdan Gabor, country manager al Lugera

Cele mai solicitate poziţii în această perioadă sunt în zona de producţie - operatori producţie, logistică - blue collars, în zona de retail - specialişti, oameni de vânzări - white collars.  Nu am observat modificări semnificative în aşteptările salariale ale candidaţilor, ci s-au îndreptat spre siguranţă şi durata contractului de muncă.

Bogdan Gabor, country manager al Lugera Cele mai solicitate poziţii în această perioadă sunt în zona de producţie - operatori producţie, logistică - blue collars, în zona de retail - specialişti, oameni de vânzări - white collars. Nu am observat modificări semnificative în aşteptările salariale ale candidaţilor, ci s-au îndreptat spre siguranţă şi durata contractului de muncă.

Autor: Ramona Cornea

12.08.2020, 17:35 200

Pandemia de COVID-19 a venit cu schimbări majore pe piaţa locală a muncii. Acum angajatorii sunt mai precauţi în recrutare, iar pentru fiecare poziţie disponibilă aplică mult mai mulţi candidaţi decât înainte de debutul pandemiei, spune Bogdan Gabor, country manager al Lugera, companie cu activităţi de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar.

„Companiile sunt într-o perioadă de adaptare, multe businessuri au fost afectate, prin urmare o bună parte sunt precauţi şi fac doar angajările strict necesare. Ca şi oportunitate din perspectiva angajatorilor este că au acces la mai mulţi candidaţi şi au «luxul» că au de unde alege, comparativ cu perioada similară a anului trecut unde se făceau compromisuri pentru a face angajări“, a spus Bogdan Gabor pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO