Softbinator Technologies (simbol bursier CODE), companie românească ce furnizează servicii complete de dezvoltare produse software (management de produs, design de produs, dezvoltare software, dezvoltare AI/ML şi marketing de produs), a anunţat numirea Gabrielei Mechea în funcţia de Director General (CEO) la nivelul grupului.
În acelaşi timp, Daniel Ilinca, fondatorul şi fostul CEO al Softbinator, se va muta în Statele Unite ale Americii pentru a gestiona activitatea de vânzări şi a dezvolta prezenţa companiei pe piaţa din SUA.
„După un an de reconstrucţie şi adaptare, în urma căruia compania a reintrat pe o traiectorie ascendentă, numirea Gabrielei în poziţia de CEO marchează începutul unei noi etape de creştere pentru Softbinator. Expertiza ei şi experienţa acumulată în companii internaţionale şi antreprenoriale de tehnologie se potrivesc viziunii noastre de extindere pe pieţele externe, pentru a transforma Softbinator într-o companie globală. Prin mutarea mea în Statele Unite, mă voi concentra pe dezvoltarea activităţii de vânzări din această piaţă pentru a valorifica oportunităţile pe care le oferă industria tehnologică de aici. Această decizie reflectă importanţa componentei de vânzări în succesul unei companii, mai ales în contextul competiţiei intense din sectorul tehnologic american. Voi rămâne implicat în companie în calitate de Preşedinte al Consiliului de Administraţie, contribuind alături de noul CEO şi restul echipei de conducere la menţinerea ritmului ambiţios de creştere al Softbinator. Am încredere că Gabriela va conduce în continuare compania cu viziune şi determinare într-o nouă etapă de dezvoltare, spre atingerea obiectivelor noastre strategice”, spune Daniel Ilinca, fondator şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Softbinator Technologies.
Gabriela Mechea este un executiv cu peste 20 de ani de experienţă în domeniul tehnologiei, expertiza sa acoperind integrarea organizaţională, managementul echipelor şi dezvoltarea pe pieţele internaţionale. De-a lungul carierei sale profesionale, Gabriela Mechea a ocupat poziţii de conducere în cadrul unor companii de tehnologie internaţionale şi antreprenoriale româneşti, precum Gecad, Avira, Vector Watch şi AROBS Transilvania Software. În plus, Gabriela Mechea a fost Director Executiv al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS).
„Preluarea funcţiei de CEO al Softbinator reprezintă o oportunitate de a contribui la dezvoltarea unei companii româneşti cu potenţial global. Într-un context tehnologic în continuă evoluţie, adaptabilitatea şi inovaţia vor fi esenţiale pentru consolidarea poziţiei noastre pe pieţele internaţionale. Sunt încrezătoare că, împreună cu echipa Softbinator, vom accelera procesul de creştere şi vom crea soluţii care să răspundă nevoilor tot mai complexe ale clienţilor noştri. În acest scop, vom investi în continuare în atragerea de noi talente care să se alinieze strategiei noastre de a construi parteneriate solide pe pieţele cheie”, spune Gabriela Mechea, CEO al Softbinator Technologies.
Domeniul tehnologiei a trecut prin schimbări semnificative în ultimii ani, lucratul de la distanţă şi inteligenţa artificială redefinind modul în care companiile atrag şi gestionează resursa umană. Competenţele specifice şi adaptabilitatea au devenit criterii esenţiale pentru angajaţi, iar eliminarea barierei geografice permite companiilor să acceseze o bază mai largă de talente.
În următorii ani, Softbinator îşi propune să devină o companie globală, cu un portofoliu diversificat de clienţi şi acces la dezvoltatori din multiple regiuni, selectaţi strategic în funcţie de specificul pieţei şi cerinţele clienţilor. În acest sens, compania vizează atragerea talentelor din zona CEE (Europa Centrală şi de Est), în special din România, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia şi Serbia. De asemenea, compania are în vedere extinderea ariei de selecţie şi în ţările LATAM (America Latină), precum Argentina, Mexic şi Brazilia.
Softbinator a intrat pe piaţa din Statele Unite ale Americii în anul 2017, iar în 2022 a deschis un punct de lucru în Silicon Valley. În prezent, portofoliul companiei din această ţară include clienţi din San Francisco, Silicon Valley, New York, Nashville, Washington DC, Miami, Los Angeles şi Tampa, iar direcţiile de expansiune vizează oraşele Boston şi Chicago. Pe lângă piaţa americană, Softbinator îşi propune extinderea prezenţei globale prin parteneriate în Israel şi Europa de Vest, în special în Marea Britanie.
În 2024, Softbinator Technologies a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 28,7 milioane de lei. De asemenea, compania a avut o EBITDA de 3,8 milioane de lei, o creştere de 476% faţă de pierderea din 2023, în timp ce profitul net a ajuns la 2 milioane de lei, un avans de 139% comparativ cu pierderea din anul precedent.
Softbinator este evaluată la 26 mil. lei, iar cei mai mari acţionari sunt Daniel Ilinca (42%) şi Bittnet Systems (17,9%). Acţiunile CODE înregistrează o scădere de 23,4% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 378.800 de lei, arată datele BVB.