Profesii

Business Magazin. Cum a ajuns Alexandra Mircea, medic stomatolog, să fie unul dintre cei mai cunoscuţi youtuberi din domeniu cu 130 de milioane de vizualizări: Eu provin dintr-o familie de medici dentişti şi visul meu a fost să am clinica mea, Dentalist, a fost ceea ce mi-am dorit

Autor: Andra Stroe

17.07.2022, 12:46 829

„Bună, sunt Alexandra, sunt medic dentist în Bucureşti. Bine ai venit pe canalul meu de YouTube, unde săptămânal revin cu informaţii noi din stomatologie”, este introducerea pe care dr. Alexandra Mircea, fondatoarea clinicii Dentalist, o face în materialele video în care prezintă, pe înţelesul tuturor, detalii despre ce se întâmplă în timpul unei vizite la dentist şi alte informaţii de interes pentru cei peste 100.000 de abonaţi. Cum şi-a propus să transforme meseria părinţilor săi şi, ulterior, pe a sa, folosindu-se de social media?

„Părinţii mei sunt medici dentişti, cu o carieră care a început în 1975 la Medgidia, şi care a continuat, din 1986, la Câmpina, oraşul în care ne-am mutat când eu aveam 6 luni. Tatăl meu şi-a deschis primul un cabinet privat, iar mama mea a făcut acest pas când eu aveam 3 ani. Practic am crescut într-un cabinet stomatologic şi mi-am dorit dintotdeauna să am spaţiul meu, clinica proprie, acolo unde să le pot oferi pacienţilor tratamente stomatologice corecte, complexe şi personalizate după nevoia fiecăruia”, descrie Alexandra Mircea modul în care a dobândit pasiunea pentru acest domeniu.

Alegerea unui drum similar cu al părinţilor a fost aşadar naturală, după ce încă din a ascultat discuţii cu temă stomatologică, iar de mică pleca împreună cu aceştia la conferinţe şi congrese. În plus, cabinetul mamei sale este uşă în uşă cu apartamentul în care a crescut, „aşa că mi s-a părut firesc să urmez acelaşi drum”. Privind retrospectiv, este convinsă că un alt lucru care a influenţat-o a fost interacţiunea pe care părinţii săi au avut-o dintotdeauna cu pacienţii lor: „Am văzut fericire pe feţele oamenilor pe care îi tratau; am văzut uşurare şi recunoştinţă atunci când tatăl meu răspundea telefoanelor în miez de noapte sau în zilele libere şi îi ajuta. Am asociat stomatologia cu a face bine şi mi-am ales fără ezitare cariera”.

Alexandra Mircea a absolvit Facultatea la Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, după care a decis să îşi continuie studiile de specialitate şi a fost admisă ca rezident la parodontologie în Bucureşti. În paralel, a participat la diverse cursuri şi congrese de specialitate în Europa şi în America, pentru a-şi extinde cunoştinţele şi a deveni un medic mai bun, deoarece, consideră ea,  este important să fii la curent cu toate noile tehnici şi tehnologii pentru a putea oferi pacienţilor cel mai bun şi inovator tratament medical.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO