Profesii

Business Magazin. Cum a ajuns Laura Dumitrel, 24 de ani, de la Facultatea de Calculatoare la Adobe unde se ocupă de partea de infrastructură: Am început să lucrez ca angajat full-time încă din timpul facultăţii

Autor: Andra Stroe

12.02.2022, 12:55 182

Laura Dumitrel a avut ocazia, încă de pe băncile facultăţii, să pună în practică teoria învăţată la cursuri în cadrul uneia dintre cele mai cunoscute companii de tehnologie. Cu ce provocări a venit această primă etapă din cariera sa şi ce lecţii a învăţat pe parcurs?

Absolventă a Facultăţii de Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Laura Dumitrel lucrează în cadrul companiei Adobe de doi ani şi jumătate. „Cariera mea a început cu un internship care a durat un an şi două luni, pe vremea când eram încă studentă.” Pe parcursul internshipului a făcut parte din două echipe şi a lucrat la trei proiecte distincte.

Potrivit Laurei Dumitrel, în facultate le sunt prezentate studenţilor foarte multe tehnologii, limbaje de programare, paradigme şi aşa mai departe. Totuşi, consideră ea, cel mai probabil la orice loc de muncă este nevoie de noi cunoştinţe, „de aceea, în facultate cred că este util să ne dezvoltăm capacitatea de adaptare la orice proiect/tehnologie şi să înţelegem că mereu vom avea de învăţat ceva nou”. În ceea ce o priveşte, spune că trecerea de la student la angajat a fost o provocare. „Sigur, poate fi stresant, dar în orice situaţie nouă te vei simţi inconfortabil pentru o perioadă scurtă. Odată ce capeţi experienţă, acestea vor veni natural şi vei vedea oportunităţile acestui domeniu.” A fi student şi a lucra într-o companie de succes în acelaşi timp spune că a fost o experienţă importantă în care a învăţat multe despre industria IT, lucruri pe care de obicei nu ajungi să le descoperi la facultate. „Aşadar, dacă eşti la început de drum, îţi recomand programele de internship, unde vei învăţa tot ce ai nevoie şi la finalul cărora poţi obţine un job full-time. Consider că internshipurile sunt o modalitate excelentă de a te familiariza cu aşteptările angajatorilor, de a vedea cum funcţionează companiile şi cum să te adaptezi cât mai bine în cadrul unei astfel de companii”, îi sfătuieşte ea pe alţi tineri.


Laura Dumitrel, 24 de ani, Software Engineer, Adobe

Œ  A urmat cursurile Facultăţii de Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti

  S-a angajat în cadrul Adobe în urmă cu doi ani şi jumătate

Ž♦  Este pasionată de călătorii, pictură şi fotografie


În momentul de faţă activează în cadrul echipei Adobe Experience Platform, unde se ocupă în principal de partea de infrastructură şi CI/CD. Pe scurt, în munca de zi cu zi se asigură că proiectul are întotdeauna resursele necesare pentru a rula, actualizările de funcţionalitate sunt deployate şi testate automat şi că este „up and running” în toate mediile, mai ales în producţie. Având în vedere că proiectul la care lucrează se ocupă de partea de colectare şi gestionare a datelor personale ale utilizatorilor, de consimţământul lor de a prelucra aceste date, impactul acestuia este semnificativ în piaţă, susţine ea. „Acest lucru îmi dă o motivaţie în plus să fac totul cum trebuie şi, de asemenea, mă încântă faptul că lucrez la un produs care va fi folosit de foarte multă lume, care va fi foarte util. De asemenea, îmi place că pe partea la care lucrez eu (infrastructură şi CI/CD), proiectul are o complexitate mai mare decât majoritatea. Din acest motiv, îl văd mai mult ca pe o provocare şi nu ca pe un lucru repetitv.”

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO