Profesii

Business Magazin. Care sunt planurile lui Radu Savopol, cel care a fondat 5 to go, pentru 2021 şi în cât timp îţi poţi recupera banii dacă investeşti în această franciză

Autor: Ioana Matei

28.02.2021, 19:31 163

Radu Savopol, care a fondat împreună cu Lucian Bădilă businessul 5 to go – devenit cel mai mare lanţ românesc de cafenele – spune că mizează în continuare pe expansiune. Nu au stat o secundă nici în 2020, când au folosit perioada lockdownului pentru a se ocupa de amenajări şi de găsirea de spaţii, iar acum continuă să dezvolte cu viteză 5 to go, dar şiproiecte noi.

Nu pot spune că a fost un an rău pentru noi. Da, am resimţit, ca orice business, efectele pandemiei, dar am gândit din timp planuri şi acţiuni care să ne ajute să ne menţinem şi în 2020 şi să avem rezultate bune. Din punctul de vedere al targetului de locaţii impus încă de la finalul lui 2019, cam 90% am reuşit să-l îndeplinim”, răspunde Radu Savopol, cofondatorul 5 to go, la întrebarea referitoare la efectele anului 2020 asupra businessului.

Finalul de an pandemic i-a găsit pe reprezentanţii celui mai mare lanţ românesc de cafenele cu peste 220 de unităţi deschise la nivel naţional – iar dacă cifra de afaceri a fost sub estimările iniţiale, de 10 milioane de euro, antreprenorul crede că au compensat pe alte direcţii. „Am construit o bază mai solidă pe care simt că vom putea acoperi, în 2021, minusurile din anul anterior”,
 spune el.

În 2021 şi-au propus să depăşească numărul de 300 de unităţi, iar planurile de expansiune vizează atât dezvoltarea la nivel regional, cât şi consolidarea în Capitală,  mai ales în cartiere şi prin parteneriate cu diverse businessuri. Obiectivele lor de extindere merg însă mai departe de anul acesta: în cinci ani de acum încolo şi-au propus să ajungă la 1.000 de cafenele în România. Vizează însă şi depăşirea graniţelor ţării, fiindcă în viitor plănuiesc să ducă brandurile lor la nivel internaţional.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
AFACERI DE LA ZERO