• Leu / EUR4.9485
  • Leu / GBP5.6239
  • Leu / USD4.5545
Profesii

Business Magazin.Ce cărţi vă recomandă Anda Jurcă, directorul de vânzări al Bijuteriilor Teilor: De la „Why we sleep” până la „Mindset: noua psihologie a succesului”

Autor: Andra Stroe

14.02.2021, 19:30 177

Anda Jurcă, group sales director al producătorului român de bijuterii Teilor şi una dintre cele mai admirate femei din mediul de business local, ne-a povestit despre pasiunea sa pentru obiecte preţioase, dar nu despre cele care îţi înfrumuseţează chipul, ci mintea: cărţile.

Anda Jurcă este absolventă a University of Human-Social Sciences, cu o diplomă de master în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, vorbeşte trei limbi străine – engleză, franceză şi arabă şi lucrează în industria bijuteriilor de lux de peste două decenii, potrivit informaţiilor disponibile pe platforma LinkedIn. De-a lungul carierei ea a lucrat ca expat în Emiratele Arabe Unite, în cadrul companiilor Damiani şi Cartier, iar echipei Teilor i s-a alăturat în 2017, în funcţia de National Sales Director, din care a fost promovată la începutul acestui an în rolul de Group Sales Director.

Deopotrivă cu pasiunea pentru bijuterii şi-a cultivat-o şi pe cea pentru lectură, aşa că citeşte zilnic, preponderent articole din aria de business în care activează. „Citesc cărţi de business, management, ledearship, din care aplic aspectele care mi se par potrivite companiei şi oamenilor alături de care lucrez. Totul este într-o continuă schimbare, şi noi ca oameni, şi companiile, şi modelele de business, de aceea nu cred că poţi aplica idei foarte bine definite ci mai degrabă să le transformi în conformitate cu mediul tău şi nevoile pe care le ai. În acest sens mi-au plăcut mult evenimentele BrandMinds care mi se par foarte ancorate în realitate, din care am deprins idei foarte fresh şi aplicabile. Specific industriei citesc multe articole, urmăresc evenimentele şi brandurile de referinţă în domeniu pentru a fi la curent cu noutăţile şi trendurile din Fine Jewellery. Sunt şi câteva site-uri de specialitate pe care le accesez negreşit pentru a fi în permanenţă conectată la noutăţi. Cărţile le savurez în weekeduri, zile libere şi vacanţe, deşi dacă este ceva ce doresc să aprofundez nu voi lăsa din mână cartea până nu o termin, indiferent că am programul încărcat.” În prezent citeşte „Why We Sleep”, de Matthew Walker, „una dintre recomandările lui Bill Gates, ca fiind printre cărţile sale preferate în anul 2020”.

Ea spune că îşi alege cărţile după recenzii, la recomandarea persoanelor pe care le admiră sau pur şi simplu din colecţiile scriitorilor care au impresionat-o de la prima carte pe care a citit-o.

În opinia sa, tipul de cărţi care îţi serveşte drept sursă de inspiraţie depinde de perioada pe care o traversezi în viaţă. „Am fost inspirată în adolescenţă de cărţi de aventură care făceau apel la curajul fiecărui tânăr, dar îmi plăcea să citesc şi cărţi biografice, printre care îmi amintesc de «Arta Succesului: Coco Channel»”. De-a lungul carierei au inspirat-o în schimb multe cărţi de business, din care spune că a deprins tehnici noi, iar în unele cazuri chiar a aplicat la job anumite procese. „Printre acestea enumăr: «The 7 Habbits of Highly Effective People», a scriitorului Stephen R. Covey, «Mindset: The New Psychology of Success», de Carol Dweck, şi «Maxim – Psihologia forţei de vânzări», a scriitorilor Bogdan Comănescu şi Ovidiu Atanasiu.” În domeniul educaţiei financiare, drept sursă de inspiraţie i-a servit cartea „Rich Dad, Poor Dad”, de Robert Kiyosaki şi Sharon L. Lechter, pe care a citit-o în jurul vârstei de 20 de ani şi despre care spune că i-a deschis noi orizonturi de gândire. Şi cărţile lui Nassim Taleb au fascinat-o, printre ele numărându-se „Lebăda Neagră”, „prima pe care am citit-o dintre scrierile sale şi care a rămas favorita mea”. De altfel, cu Nassim Taleb i-ar plăcea să aibă şi o sesiune de coaching.

Pentru a se relaxa, nu are un tip anume de cărţi, „însă senzaţia pe care trebuie să mi-o lase o lectură de vacanţă sau de weekend este cea de reflecţie, de introspecţie, să creeze aceea ruptură între viaţa de zi cu zi şi lumea viselor, să dea frâu liber imaginaţiei.” În acest sens, spune că i-a făcut mare plăcere să citească «Sapiens» şi «Home Deus» de Yuval Noah Harari.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9485
Diferență: 0,0121
Ieri: 4.9479
Azi: 4.5545
Diferență: -0,1075
Ieri: 4.5594
Azi: 5.6239
Diferență: -0,0853
Ieri: 5.6287
Azi: 4.9726
Diferență: 0,0624
Ieri: 4.9695